ENERIGIA CIUTADANA - LLEIDA (03/03/2018)

Aquest matí de dissabte, el Grup Local de Greenpeace Ponent (Lleida) hem realitzat una activitat a la zona comercial de Lleida amb la finalitat de pressionar els polítics cap a un sistema 100% renovable, intel·ligent i eficient.

Actualment s'està debatent la política energètica que la Unió Europea hauria de fer servir a partir de l'any 2030 i en les seves posteriors dècades, deixant de banda l'energia nuclear i els combustibles fòssils per prioritzar les energies renovables, on actualment Espanya s'està oposant-se al més bàsic com és el dret a l'autoconsum o els impediments o retallades als ajuts a les energies renovables.

Avui, hem convidat a la població a fer-se fotografies amb els següents missatges "NO a l'impost del Sol", "El Sol és de tots", "NO a la nuclears", "Volem plaques solars", entre altres lemes, per posteriorment pujar-les a les xarxes socials i etiquetar amb el hashtags #EnergiaCiutadana #CitizenEnergy i etiquetar amb @MarianoRajoy o @MinistroNadal (Ministre d'Energia).

La transició energètica ja està passant en molts llocs del món i tenim el dret a formar part d'ella i a gaudir dels seus beneficis perquè sigui la transició del planeta i de les persones. Cada minut i euro públic que perdem en mantenir més temps les energies brutes com el carbó o l'energia nuclear és temps i diners regalat a les elèctriques i robat a la ciutadania.

Aquesta campanya, també s’ha realitzat avui a altres 22 ciutats repartides per tot el territori per treure junts la nostra energia ciutadana.

#Greenpeace #GreenpeacePonent #GreenpeaceLleida #EnergiaCiutadana #CitizenEnergy #GreenpeaceCatalunya