Sprid budskapet i din stad!

 

 1. Det första du behöver göra är att läsa på om kampanjen! ​

   

 2. Här på Greenwire finns det även flygblad och namninsamlingar att skriva ut. ​​Där hittar du även mycket annat material som kan vara bra att ha inför och under en aktivitet.

   

 3. Prata sedan med människor i din närhet, så att ni blir fler som går ut tillsammans. Det är både roligare för er  och bättre för kampanjen!

   

 4. Välj sedan ut en lämplig plats i staden, kom överens om en dag och en tid (kvällar och helger är det oftast mer människor ute).

   

 5. Lägg gärna upp eventet i gruppen Flytta Pengarna för att bjuda in andra människor i din stad att delta.

   

 6. Sedan är det bara att gå ut och förändra världen, ett samtal åt gången!

 

Viktigt: eftersom vi vill att människor ska ta till sig vårt budskap är det viktigt att vi håller oss trevliga, positiva och inte går in i hätska diskussioner. Upplever du att någon blir otrevlig är det bättre att bara tacka för dig och lämna samtalet. Att bara stå och dela ut flygblad och samla in namn kräver inget tillstånd från kommunen, men om du vill sätta upp ett bord eller liknande är det bra att du först kollar vad som gäller i just din kommun.

 

Innan du arrangerar ett event i din stad får du gärna kontakta Ivan eller Sandra, så kan vi stötta dig med tips, material och även hjälpa dig att hitta fler personer som vill delta i ditt lokala event.

 

 

Vad behöver du?

Allt du behöver finns här på Greenwire! Det finns flygblad, namninsamlingsark, svar på de vanligaste frågorna och all information du behöver om kampanjen. Här kan du också ladda ner vår rapport om AP-fondernas fossila investeringar. Är det något du saknar är du varmt välkommen att höra av dig till Sandra!

 

 

 

Hur hittar jag aktiviteter som är planerade nära mig?

I den öppna gruppen Flytta pengarna läggs evenemang upp löpande. Där kan du också lägga till dina egna evenemang, som du planerat, eller söka personer som bor nära dig, för att tillsammans med dem arrangera en aktivitet! Var noga med att höra av dig till arrangörerna av det specifika eventet du vill delta på, så att de vet hur många ni blir!