Bli Greenpeacevolontär


“Alla har inte möjligheten att påverka företag som exploaterar naturtillgångar eller politiker som tar otillräckliga beslut. Här har man den möjligheten och för mig är det en självklarhet att ta den!” — Jimmie Brandelius, volontär i Stockholm

Bli Volontär i Greenpeace
Välkommen till Greenpeace Sveriges volontärsida! Här kan du se hur vårt volontärarbete är organiserat, och hur du kan bli aktiv som volontär om du vill. Denna sida innehåller samma information som på Greenpeace.se

Gå med i en lokalgrupp

Anmäl ditt intresse för att gå med i en lokal volontärgrupp nedan - klicka på den stad du är intresserad av, fyll i formuläret och skicka!

Någon från din framtida lokalgrupp kommer ta kontakt med dig inom kort (det kan ta upp emot en vecka), för att bjuda in dig till ett introduktionsmöte där du får lära dig mer om Greenpeace.

Greenpeace är en organisation öppen för alla. Vi välkomnar personer med olika bakgrund och erfarenheter för att öka mångfalden i organisationen. Vi tror att människors olika perspektiv bidrar till att öka kreativiteten, och på så sätt öka Greenpeace förmåga att påverka omvärlden i en positiv riktning. Det enda kravet vi har på dig som volontär är att du fyllt 18 år.

Vill du starta en egen volontärgrupp?


© Nick Cobbing / Greenpeace

Om det inte finns någon lokal volontärgrupp där du bor men du är intresserad av att starta en, ta gärna kontakt med en av våra Greenpeace Sveriges volontärkoordinatorer - du hittar informationen längre ner på denna sida.

Vad gör en lokalgrupp?

Lokalgrupper arbetar med Greenpeace kampanjer i sitt lokalområde på flera sätt

  • De sätter press på företag och politiker för att främja gröna och hållbara lösningar
  • De informerar allmänheten om Greenpeace kampanjer och mobiliserar allmänheten att delta.
  • Lokalgrupperna organiserar evenemang som till exempel filmvisningar, presentationer i skolor, konserter, med mera.
  • De samarbetar med andra lokala initiativ och organisationer för miljön och social rättvisa.

Greenpeace erbjuder sätt för volontärer och lokalgrupper att delta i kampanjarbetet, men en stor del av lokalgruppsarbetet är också baserat på vad volontärerna själva är inspirerade att göra. Lokalgrupperna tar vara på volontärernas kreativitet - samarbete och medskapande är kärnan i volontärverksamhet.


Bild från Greenpeace lokalgrupp i Uppsala 2015

Gå med i vårt online community - Greenwire

Bor du inte nära en existerande lokalgrupp, och är intresserad av att starta en egen grupp? Börja med att gå med på Greenwire

Greenwire är öppet för alla som vill vara med i rörelsen för en grön och fredlig framtid. På Greenwire hittar du olika sätt att bli engagerad som individ och grupp, du kan gå med i eller starta grupper och evenemang, hitta likasinnade personer där du bor, lära dig mer om arbetet som Greenpeace volontärer utför och vad andra i miljörörelsen gör.

Alla Greenpeace lokalgrupper använder Greenwire för att organisera sitt arbete och dela information om aktiviteter. Greenwire är gratis och du kan gå med direkt.

Kontakt och frågor

Om du har mer mer frågor om att bli volontär för Greenpeace i Sverige, kontakta gärna en av våra volontärkoordinatorer:

Ivan Oljelund, ivan.oljelund@greenpeace.org, +46 73 99 00 571

Sandra Lamborn, sandra.lamborn@greenpeace.org, +46 72 2134874