Vad är Greenwire


Påväg tillbaka till Sverige efter en demonstration mot Vattenfalls brunkolverksamhet 2014,
gruppen blev de första användarna av Greenwire.
Foto: Rasmus Törnqvist
 

Vad är Greenwire?

Greenwire är en mötesplats för miljörörelsen. Det är en plattform som syftar till att förse personer och grupper med en mötesplats och verktyg för att finna nya sätt att bli aktiva i miljöfrågor. Att tillsammans med andra likasinnade gå samman för en grönare och fredligare framtid.

Varför finns Greenwire?

Greenwire finns till för att göra det möjligt för alla att agera för en bättre miljö. Genom att mötas, samarbeta och stötta varandra blir en rörelse starkare. Hjärtat i Greenwire är att all gemenskap bygger på ömsesidiga intressen där alla på Greenwire önskar skydda människor och natur från miljöhot. Historien har lärt oss att det är bara när tillräckligt många börjar tro på förändring som den blir möjlig. Tillsammans kan vi driva förändring i den skala och takt som krävs.

 

Vad kan jag göra på Greenwire?

På Greenwire kan du inspireras av andras miljöintresse eller få utlopp för ditt eget. Genom att starta och delta grupper och evenemang, dela erfarenheter och driva projekt kan du förändra världen runtomkring dig - på en stor eller liten skala. Du kan gå samman med miljövänner och driva en lokal miljöfråga som ni brinner för. Du kan även slå ihop dig med andra kring ett nationellt eller globalt problem och driva på förändring.

Vad har Greenwire för funktioner?

Greenwire har en massa att erbjuda. Speciellt för Greenwire är att det är mer än bara en mötesplats för miljövänner, det är också anpassat för de som vill driva och organisera miljökampanjer.

Några nyckelfunktioner är:

 • att kunna dela innehåll genom meddelanden, bloggar, kommentarer, dokument, videos och foton
 • dela idéer och starta diskussioner
 • optimerad användning av grupper, oavsett antal personer
 • en förfinad evenemangsfunktion med möjligheter att…
  • …rekrytera personer till specifika uppgifter
  • …ta del av mejladresser till de som anmäler sig
  • …publicera evenemanget för alla på webben
 • möjligheten att hitta och kontakta just de personer du söker genom den information de delar i sina profiler, som…
  • …personer som är geografiskt nära dig
  • …personer med särskild kunskap eller erfarenhet

Är Greenwire en del av Greenpeace?

Både ja och nej. Greenwire utvecklas och administreras av Greenpeace men har syftet att engagera alla miljövänner som önskar ändra världen till en grönare och fredligare plats. Det gäller alla - organisationer som privatpersoner.

Vem kontaktar jag med frågor?

Har du frågor, idéer eller bekymmer kontaktar du Greenwires Community Coaches, möt dem här:

Representerar du en organisation med strategiska frågor om hur ni kan använda Greenwire i er verksamhet, hör då av er till Sandra Lamborn; sandra.lamborn@greenpeace.org.