Kansalaistottelmattomuuskoulutus!

Datum:
15 februari, 2019 - 00:00 EET till 27 februari, 2019 - 23:45 EET
Evenemangstyp:
Övriga
Deltagare:
3 personer kommer att delta

Mitä sinä olisit valmis tekemään ilmaston puolesta?

Päivitetty 26.2.

Osallistuitko jo ehkä koulutukseenkin?

Tule mukaan toimintaan ilmaston puolesta 6.3.!

 

Kutsumme sinut mukaan yhteiseen ilmastotoimintaan, vaatimaan Suomen päättäjiltä todellisia tekoja. Tulevan hallituksen ja nyt valittavien kansanedustajien tärkein tehtävä on pitää huoli siitä, että Suomi tekee osansa ilmastokatastrofin pysäyttämiseksi.

Jotta onnistumme rajoittamaan ilmaston lämpenemisen 1,5 asteeseen, Suomessa on luovuttava fossiilisista polttoaineista tiukalla aikataululla vuoteen 2035 mennessä ja laitettava rajat metsiemme hakkuille nyt! Kansalaistottelemattomuus muuttaa maailmaa, kun tartumme yhdessä toimeen. Tule mukaan vaatimaan todelllisia ilmastotekoja, nyt on pakko toimia!

Kokoontuminen mielenosoitukseen ja kansalaistottelemattomuuteen tapahtuu Helsingissä, Rautatientorilla, Aleksis Kiven patsaalla, keskiviikkona 6. maaliskuuta klo 10:30. Paikan päällä kuulet tapahtuman yksityiskohdat ja voit tehdä päätöksen haluatko tulla mukaan tapahtumaan ja kuinka suorasti haluat osallistua. Luethan tapahtuman arvoista toimintakonsensuksesta. Kaikkien osallistujien on sitouduttava väkivallattomaan toimintaan ja muihin toimintakonsensuksessa kirjattuihin arvoihin.

Mukana tapahtumassa myös Greenpeace, Ilmastovanhemmat, Maan ystävät, Luonto-Liiton ilmastoryhmä ja Extinction Rebellion.

Nähdään keskiviikkona 6.3!

***

Aiempi teksti:

Suomessa on meneillään ennennäkemätön ilmastoherääminen. Koululaiset lakkoilevat, media kirjoittaa ilmastosta enemmän kuin koskaan, ja mielipidemittausten mukaan 89% suomalaisista pitää ilmastonmuutosta vakavana uhkana. Viime lokakuun ilmastomarssille osallistui lähes 10 000 marssijaa.

Suomessa todelliset ilmastoteot on tehtävä seuraavan hallituskauden aikana. Meillä on vain 12 vuotta aikaa toimia. Siksi päätökset siitä, miten Suomi vastaa ilmastohaasteeseen on tehtävä NYT. Ilmastonmuutoksen on oltava eduskuntavaalien kärkiteema ja noustava osaksi hallitusneuvotteluita. Ilmastonmuutos uhkaa kuitenkin jäädä muiden teemojen jalkoihin.

 

Siksi  #NytOnPakko toimia ja mennä vielä askeleen pidemmälle ilmaston puolesta.

Osallistu kansalaistottelemattomuuskoulutukseen omalla paikkakunnallasi ja kuule lisää tulevasta toiminnasta!

 

Koulutuksia järjestetään:

  • HKI su 17.2., klo 12-17 
  • HKI su 24.2. klo 12-17 
  • HKI ke 27.2. klo 16-21
  • TRKU pe 15.2. klo 16-21 
  • TRE pe 22.2. 16-21 
  • LAHTI su 24.2. 12-17

Työpajassa esittelemme suoraa toimintaa ja kansalaistottelemattomuutta poliittisena työkaluna, käymme läpi muutamia esimerkkejä historiasta ja nykypäivästä, keskustelemme teoriasta ja käytännöstä, ja teemme erilaisia harjoituksia näihin teemoihin liittyen. Työpajan tarkoituksena on antaa osallistujille valmiuksia lähteä mukaan tuleviin mielenosoituksiin. Työpajaan osallistuminen ei sido tai velvoita mihinkään. Voit myös tulla mukaan vain kuuntelemaan mistä on kyse.

 

>> Ilmoittaudu mukaan täällä http://bit.ly/kansalaistottelemattomuus<<