Flytta Pengarna- aktivitet! - Stockholm

Datum:
25 mars, 2018 - 11:00 till 15:00 CEST
Plats:
Greenpeace kontor
Deltagare:
9 personer kommer att delta

Den 25/3 kickar vi igång vårt offline-arbete med finanskampanjen! 

 

I vår kampanj "Flytta pengarna" arbetar vi för att  de statliga Allmänna Pensionsfonderna (AP-fonderna) ska sluta investera våra gemensamma pensionspengar i klimatförstörande fossila bränslen, det vill säga kol, olja och gas. Vi vill ha en pension vi kan leva gott av utan att förstöra vår planet!

 

Vill du veta mer om kampanjen? Klicka här.

 

Hur når vi dit?

Vi vill uppmärksamma och sprida information om hur Första till Fjärde AP-fonderna investerar våra gemensamma pensionspengar i nästan hälften (43) av världens 100 smutsigaste fossila företag. Vi vill förmå dem att flytta pengarna till investeringar som istället bidrar till en hållbar utveckling.

 

Vi behöver dig!

För att kunna påverka berörda politiker och styrelserna för AP-fonderna (närmare bestämt Första till Fjärde AP-fonderna) behöver vi visa att vi är många som kräver en förändring. Det är här kommer du in i bilden! För att vi ska lyckas skapa en mer hållbar värld måste vi arbeta tillsammans! Ibland innebär det att skänka pengar, andra gånger att gå ut på gator och torg och göra sin röst hörd.

 

Aktiviteten

kommer att hållas på  Mynttorget i Stockholm söndagen den 25 mars 13-15. Klockan 11 samma morgon träffas vi på Greenpeaces kontor på Rosenlundsgatan 29 b för en genomgång av dagen och information om kampanjen. Aktiviteten kommer vara lagenlig, lugn och med en positivt ton, där vi delar ut information och pratar med förbipasserande. Är du inte bekväm med att prata med förbipasserande ser vi till att ge dig en roll där du till exempel får hålla i en banderoll eller en skylt!

 

Vilka blir vi?

Volontärer, aktivister, anställda, givare, representater från resten av rörelsen (Jordens Vänner, Fossil Free, Latinamerikagrupperna). Kanske du vill ta med dig din mamma, kompis, kollega, partner, klasskompis? Alla är välkomna, även om de inte är med i greenpeace, men vi vill att alla som är med på aktiviteten även ska delta på genomgången på kontoret innan.

 

 

Alltså:

  • Vad? Aktivitet på Mynttorget i Stockholm för att uppmärksamma om Ap-fondernas fossila investeringar.

     
  • När: Söndag 25/3. Vi ses kl 11 på kontoret på Rosenlundsgatan 29 b i Stockholm för genomgång av kampanjen och aktiviteten. Kl 12.30 åker vi tillsammans till Mynttorget och mellan 13 och 15 kampanjar vi mot AP-fondernas fossila investeringar.

     
  • Hur: Med banderoller, flygblad, isbjörnsdräkter, oljetunnor, "oljefläckar" belyser vi problematiken!

 

 

Jag hoppas vi ses!