Avohakkuut Historiaan

Avohakkuut uhkana metsiemme monimuotoisuudelle

Nykyinen avohakkuuvaltainen metsätalous uhkaa metsäluonnon monimuotoisuutta, pilaa vesistöjä ja kiihdyttää ilmastonmuutosta. Avohakkuut heikentävät myös metsien virkistyskäyttöä: retkeilyreittejä sekä sienestys- ja marjastusmetsiä.

Tuhoisille avohakkuille on vaihtoehtoja: talousmetsiä voidaan hoitaa jatkuvan kasvatuksen menetelmin, jolloin metsä pysyy metsäisenä koko ajan. Arvokkaat metsät taas tulee säästää hakkuilta kokonaan.

Avohakkuut historiaan -kampanja tähtää avohakkuiden kieltämiseen valtion mailla eli meidän yhteisissä metsissämme. Lue lisää kampanjasta ja tule mukaan toimimaan metsäluonnon puolesta!

Kansalaisaloite avohakkuiden kieltämiseksi valtionmailla

Kansalaisaloitteemme tähtää lakimuutokseen, jotta saamme avohakkuut lopetettua valtion, eli meidän kaikkien yhteisistä metsistä. Meillä on kuusi kuukautta (toukokuusta marraskuuhun) aikaa kerätä 50 000 kannatusilmoitusta, jotta aloite siirtyy eduskunnan käsittelyyn kesällä 2019. Lue lisää kansalaisaloitteesta ja sen askelista.

Jotta 50 000 allekirjoitusta saavutetaan, juuri sinun panoksesi tässä kampanjassa on erittäin tärkeä. Tule mukaan keräämään allekirjoituksia aloitteen tueksi!

Kansalaisaloitteen voi allekirjoittaa verkossa kansalaisaloite.fi palvelussa tai paperisella kannatusilmoituksella.

Pelasta metsät – ryhdy kansalaisaloitteen kannatusilmoitusten kerääjäksi

1. Vaikuta verkossa

Ensimmäinen asia, mitä voit tehdä metsien hyväksi, on jakaa Avohakkuut historiaan -kansalaisaloitetta kavereillesi omissa kanavissasi. Jaa kampanjaviesti esimerkiksi Twitterissä tai Facebookissa ja kutsu tuttavasi täyttämään kannatusilmoitus. Muista lisätä viestiin tunniste #avohakkuuthistoriaan!

Voit myös jakaa viestisi yhteydessä kampanjasivun, josta löytyy lisätietoja metsistä ja avohakkuista.

2. Kerää kannattajia kansalaisaloitteelle

Kutsumme sinut ja muut metsien ystävät ympäri Suomen osallistumaan kansalaisaloitteeseen!

Kannatusilmoituksia voi kerätä pienellä vaivalla esimerkiksi ystäväpiiriltä, harrastusporukalta tai vaikka työpaikaltasi. Yhdessä tekeminen on mukavampaa, joten jalkautukaa porukalla kaupunkisi kaduille!

Tukenasi on tuju paketti tietoa ja materiaaleja:

3. Tutustu muihin metsien ystäviin!

Toiminta metsien puolesta on mukavampaa yhdessä muiden kanssa. Liity kampanjan valtakunnalliseen keskusteluryhmään (vaatii lyhyen rekisteröitymisen).

Ryhmässä voit tutustua muihin metsien ystäviin paikkakunnallasi ja suunnitella toimintaa yhdessä. Voit myös käydä keskustelua metsistä ja avohakkuista muiden kanssa ja kysyä neuvoa mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin.

4. Järjestä tapahtuma tai mene tapahtumaan keräämään kannatusilmoituksia

  1. Kevään ja kesän ulkoilma- ja kaupunginosatapahtumat ovat hyviä paikkoja kannatusilmoitusten keruuseen.
  2. Voit myös järjestää esimerkiksi metsäaiheisen näyttelyn, jossa kerrot kansalaisaloitteesta ja lopuksi keräät kannatusilmoituksia osallistujilta. Lisää ideoita voi kehittää ja jakaa keskusteluryhmässä.

Tilaa tästä kannatusilmoitusten kerääjän materiaalipaketti!

Tulevat tapahtumat