Voorlichten bij Greenpeace

Scholen, studentengroepen, ouderen en verenigingen willen het verhaal van Greenpeace horen. Jaarlijks krijgt Greenpeace Nederland bijna 500 uitnodigingen om te komen vertellen over ons werk. Ons team van voorlichters zorgt ervoor dat deze mensen een inspirerende en activerende meeting krijgen waarin de campagnes van Greenpeace centraal staan.

VOORLICHTERS

​Op dit moment is er een groep van ruim 40 vrijwilligers actief in het hele land. Sommigen zijn gespecialiseerd in het vertellen van een mooi verhaal op basisscholen. Anderen facilliteren graag workshops met studenten of volwassenen.

De voorlichters van Greenpeace volgen eerst een training. Ze krijgen materialen en standaardpresentaties. Maar iedere aanvraag is anders en bovendien ontwikkelen de campagnes zich voortdurend. Dus als voorlichter ga je telkens weer creatief aan de slag om een presentatie of workshop op maat te maken.


PRESENTATIES EN WORKSHOPS

Voorbeelden van aanvragen? Een studievereniging van Rechten die meer achtergrondinformatie wil over de Arctic 30. Een herensociëteit die willen discussiëren over klimaatverandering tijdens hun maandelijkse bijeenkomst. Een basisschool die een interactief lesuur wil voor groep 7 en 8 over het redden van de Noordpool. Of een middelbare school die een Goede Doelen Markt organiseert, waar wij een standje hebben en een workshop geven over de oceanencampagne. Een MBO met een projectweek over het milieu, die algemene informatie wil over de werkwijze van Greenpeace. Maar ook geven we speciale PABO workshops op lerarenopleidingen. Op die manier verduurzamen we het héle onderwijssysteem!

 

VOORLICHTER WORDEN?

  • Werk je graag met groepen? Of wil je daar graag meer ervaring in opdoen?
  • Vind je het leuk om je inhoudelijk te verdiepen in de campagnes van Greenpeace?
  • Ben je creatief?
  • Heb je tijd om minstens 6 voorlichtingen per jaar te doen?

Dan is voorlichten wat voor jou!

Meld je aan op Greenwire en stuur een mailtje aan voorlichtingen.nl@greenpeace.org. Je kunt dan een keer meekijken bij een voorlichting om te zien of het wat voor je is. Als we je na een intakegesprek graag willen opnemen in onze voorlichterspool, volg je een training en kun je je inschrijven op voorlichtingsaanvragen. Je bent ook vrij om zelf voorlichtingen te regelen.