Paradijsvogels tegen ontbossing

Ze waren in de nieuwsbrief al voorbij gekomen, maar we willen jullie deze prachtige paradijsvogels niet onthouden natuurlijk.

Kijk voor alle foto's op Instagram: https://www.instagram.com/explore/tags/wingsofparadise/

En op de Greenpeace website voor het hele nieuwsbericht

Van Melbourne tot Taipei en van Wenen tot Los Angeles: over de hele wereld verschijnen enorme muurschilderingen van paradijsvogels. Paradijsvogels die binnenkort misschien niet meer bestaan. Als multinationals het tropisch regenwoud van Indonesië laten kappen voor palmolieplantages, verdwijnen namelijk de bossen en al haar kleurrijke inwoners.

Na het vernietigen van de bossen op Sumatra en Borneo, zijn de palmolieproducenten vliegensvlug aangekomen in Papua: het thuis van zo’n veertig soorten paradijsvogels. Misschien wel de mooiste vogels op aarde. Met hun bonte pluimage, minstens zo extravagante paringsdansen en bizarre karakters, geven zij kleur aan het regenwoud. En nu ook aan onze steden.

Overal ter wereld zetten kunstenaars paradijsvogels in de spotlights. Ze maken ons bewust van het gevaar dat de vogels boven de kop hangt. En ze inspireren ons om in actie te komen. Of je nu een fervent vogelaar bent of een vreemde vogel op dit gebied: we moeten allemaal samenkomen om de paradijsvogels te beschermen.

Teken de petitie en roep multinationals zoals Nestlé, Unilever en Mondelez op te stoppen met het inkopen van palmolie waarvoor regenwoud wordt verwoest.

 

Murals by these artist(s) -in order-

Jakarta: Riyan "Popo" Riyadi 

Vienna: adhocrates x Frau Isa

New York: Jess X Snow

Kuala Lumpur: Lee Hui Ling

Breda: Rick Berkelmans

Berlin: Sokar Uno

Tokio: Tsukasa Suzuki

Taipei: Ano

Long Beach: Ricky Lee Gordon

Oakland: Vogue / Dragon School

Wellington: Sean Duffell

London: Matt Sewell.