Kleine pinguïn Adélie de Adéliepinguïn, op avontuur voor Greenpeace

Adélie de kleine Adéliepinguïn ging op avontuur met de trein, helemaal naar Utrecht, om daar petities op te halen namens Greenpeace voor een zeereservaat in de Zuidpoolzee bij Antarctica om zo haar soortgenoten op de Zuidpool te helpen. Ze moest o.a. een grote rivier oversteken met de trein en ze keek onderweg haar oogjes uit. Daarvan kun je hier een heel kort filmpje vinden: https://www.youtube.com/watch?v=IE34IXvDCk4

Eenmaal in Utrecht moest ze het centrum van Utrecht in, tussen alle grote mensen door. Maar dat ging allemaal goed, al struikelden er soms wel bijna een paar mensen over haar. Maar bijna iedereen die haar zag vond haar leuk en vriendelijk en met name kinderen waren erg op haar gesteld. Onderweg moest ze wel even uitrusten en haar pinguïnvoetjes even rust geven. Gelukkig hielpen haar Greenpeace vrienden waar ze mee had afgesproken op het station haar op zo'n hoge kruk.

Daarna ging het weer verder en ontmoette ze nog meer mensen. Ook klom ze met een helm op in een hek en maakte daar als een echte Greenpeace-actievoerder een spandoek aan vast. Ze kwam zelfs een paar honden tegen en werd goede vriendjes met een hele grote lieve huskey.

Moe van de lange dag ging ze met haar Greenpeace vrienden naar een café waar ze eerst even uit moest rusten op 1 van de luxe sofa's. Daarna kroop ze achter de bar om eens te proeven van wat veel van die mensen daar toch allemaal uit een kraantje of een flesje opdronken. Toen had ze de smaak te pakken en klom zelfs nog bovenop een kist wiskey. Daar begon het haar echter wel te duizelen en zo eindige ze de dag een beetje dizzy in de armen van 1 van haar Greenpeace vrienden. 

Wie weet waar haar volgende avontuur met Greenpeace haar brengt?

Als je haar wilt steunen, teken dan hier de petitie voor een zeereservaat in de Zuidpoolzee bij Antarctica: https://secured.greenpeace.nl/actie/antarctica/ en ga bijvoorbeeld ook zelf de straat op met de petitie om zoveel mogelijk handtekeningen op te halen!