Lokale groepen

Lokale groepen: wat doen ze?

Van hartje Rusland tot Jamaica: over de hele wereld zijn er lokale groepen van Greenpeace. Ook in Nederland zijn ze door het hele land te vinden. Dankzij de lokale groepen is de zichtbaarheid en impact van Greenpeace groter. Sommige lokale groepen zorgen ervoor dat er groene activiteiten zijn in steden waar de organisatie uit zichzelf niet vaak komt. Ook kunnen ze lokale problemen oppakken.

Doordat er lokale groepen bestaan, kunnen vrijwilligers in hun eigen omgeving actief worden. Zonder vrijwilligers zou Greenpeace niet hetzelfde zijn. Sterker nog, vrijwilligers zijn onmisbaar voor de organisatie. Dankzij de vele vrijwilligers kan Greenpeace haar acties voeren, voorlichting geven, educatieprojecten uitvoeren, campagnes winnen en resultaten boeken.

In Nederland vervullen lokale groepen twee belangrijke taken:

1. Zelf activiteiten initiëren en organiseren. Geïnspireerd door Greenpeace-campagnes, mogelijk gebaseerd op lokale prioriteiten.

2. Aansluiten bij (inter)nationale activiteiten van Greenpeace. (Inter)nationale campagnes rekenen op de inzet van lokale groepen en ontwerpen activiteiten die de campagnedoelen ondersteunen.

Niet alle groepen op Greenwire zijn lokale groepen. Je kunt je ook verenigen rondom een bepaald project of een campagne.

Met een lokale groep aan de slag

Er zijn al een heleboel lokale groepen in Nederland actief. Zit er eentje bij jou in de buurt? Check de kaart op deze pagina.

Zelf een lokale groep beginnen?

Elke lokale groep is ooit begonnen met het initiatief van één persoon. Ben jij die persoon? 

Vanuit Greenpeace bieden wij ondersteuning bij de start van jouw lokale groep. Je krijgt van ons een handboek en begeleiding. Eens je groep actief is, bieden wij jou en/of je groep ook allerlei trainingen aan zoals een street skills training, effectief campagnevoeren, social media en pers. 

Wil je graag meer informatie of aan de slag met je eigen lokale groep? Neem dan contact op met Pelle