Ben jij 30 jaar of jonger?

Update 20 juni 2018

In verband met een kleine opkomst en de afwezigheid van Liselotte, stond de teamavond van 8 juni niet in het teken van de vlees-zuivelcampagne maar in het teken van de Luchtvaart-campagne. Met de zomer in aantocht en de leuke vakantieplannen van jullie, hebben wij besloten om de bijeenkomst te verschuiven naar augustus. Jullie zullen hier een nieuwe uitnodiging voor ontvangen, en hopelijk hebben wij dan meer aanmeldingen dan de vorige keer. Vraag ook familie en vrienden van 30 jaar of jonger om mee te doen!

Na de zomer gaan wij hard aan de slag met deze leuke en belangrijke campagne waar wij jullie hulp zeker bij nodig hebben, maar nu dus eerst genieten van jullie zomer!

Met vriendelijke groet,

Moska Ghazizoi

Community Mobiliser (Greenpeace Nederland)

 


Dan ben jij de doelgroep voor onze vlees- en zuivelcampagne na de zomer!

Daarom wil ik graag met jou in gesprek over onze campagne-ideeën zodat we ze samen nog beter kunnen maken, nieuwe activiteiten kunnen bedenken en uitvoeren. 

We gaan ons richten op de vlees- en zuivelindustrie in Nederland. Die is namelijk helemaal doorgeschoten en draait in feite op een failliet systeem. In ons kleine kikkerlandje worden ontzettend veel dieren gehouden. Dat brengt de nodige problemen met zich mee: verlies van biodiversiteit, klimaatverandering, luchtvervuiling, watervervuiling, schending van dierenwelzijn, antibioticaresistentie, grootschalige verspreiding van ziektes, ontbossing elders, etc. Onder het mom van Nederland moet de wereld voeden zijn we al lang over onze draagkracht heen. Daar komt nog bij dat boeren in het huidige systeem (door beleid en financiering) bijna niet anders kunnen dan meegaan in schaalvergroting. Wat bovenstaande problemen alleen maar verergt. 

Hoog tijd dus om hier wat aan te doen. Aangezien de campagne nog in voorbereiding is, kan ik hier nog niet delen hoe we dat willen gaan doen. Maar dat doe ik wel tijdens de Greenpeace teamavond van 8 juni. Tijdens deze avond wil ik je deelgenoot maken van de plannen zoals ze er nu liggen. Ik ben benieuwd naar jouw feedback en ideeën. En ik heb een paar specifieke vragen voor je. Zo zorgen we ervoor dat onze campagne zo goed mogelijk aansluit op mensen zoals jij: jongeren tot een jaar of 30 met interesse in het onderwerp. 

Dit wordt de aftrap van een intensieve samenwerking gedurende de zomermaanden waarin we plannen vorm gaan geven. Vanaf september/oktober gaan we dan los in de buitenwereld. Kan je er 7 juni niet bij zijn maar is je interesse toch gewekt. Reageer dan even onder dit bericht of sluit je aan bij de 'Minder vlees, meer groenten' groep hier op Greenwire.