Nieuwe datum! Beach Clean Up Scheveningen

Datum:
18 november, 2017 - 12:00 tot 14:15 CET
Locatie:
Tramhalte Zwarte Pad Scheveningen Strandweg Den Haag
Aanwezigen:
26 personen gaan

Wat gaan we doen? 

Op zaterdag 18 november gaan we in 2 uur tijd zoveel mogelijk afval van het strand in Scheveningen halen. Hiermee willen we laten zien dat plastic vervuiling een reëel probleem is. Het verzamelde afval zal worden toegevoegd aan een kunstwerk dat later die dag wordt geplaatst. Dit kunstwerk vormt een aanklacht tegen plastic vervuiling en roept bedrijven op hun plastic footprint te verminderen. 

 

Waarom maken we het strand schoon? 

Bedrijven zoals Coca-Cola pompen gigantische hoeveelheden plastic de wereld in. Een deel daarvan komt terecht in ons leefmilieu. Er bevindt zich al 150 miljard kilo plastic zwerfafval in onze oceanen. En elk jaar komt daar tot wel 12 miljard bij. Wijzen naar de verantwoordelijkheid van de consument is te gemakkelijk. Deze bedrijven moeten ook zelf aan de slag met het zoeken naar alternatieven. Te beginnen met Coca-Cola, de grootste frisdrankproduct ter wereld die meer dan 3400 plastic flessen per seconde produceert!  

 

Hoe kan ik meedoen? 

Schrijf je hier in door op de oranje knop 'aanmelden' te drukken. Je krijgt dan kort van tevoren alle informatie toegestuurd.

Kom 18 november om 12u naar tramhalte Zwarte Pad Scheveningen. 

Trek warme kleren aan die vies mogen worden. Hou ook rekening met kans op regen. Wij zorgen voor vuilniszakken, grijpers en handschoenen. En wat warme koffie of thee natuurlijk. Breng vooral vrienden, kinderen en buren mee. 

 

Lid van Greenwire? 

Deze activiteit is onderdeel van onze actiedag op het strand