Zelf een petitie maken? Ontdek Petitiestarter

Zelf een online petitie starten, kan nu met Petitiestarter. Jouw handtekeningenactie staat binnen enkele minuten online.

Petitiestarter

Klimaatverandering is een feit en vormt een bedreiging voor ons allemaal. Overal ter wereld komen mensen in beweging. De politiek werkt aan de ratificatie van het klimaatakkoord van Parijs, waarmee we onder 1,5 graad Celsius opwarming proberen te blijven. Dit betekent dat ook wij in Utrecht met z'n allen keihard aan de slag moeten om onze CO2 uitstoot te verminderen.

 

Wat is Petitiestarter

Petitiestarter – powered by Greenpeace - is een campagneplatform voor en door mensen zoals jij. Met Petitiestarter draag jij je steentje bij aan een groene, duurzame en rechtvaardige wereld. People power! Met Petitiestarter lanceer je in een handomdraai je eigen campagne.

Petitiestarter wordt mogelijk gemaakt door Greenpeace. Als je een petitie maakt via petitiestarter.nl is die petitie helemaal van jou. Greenpeace is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze petities.

Waarom Petitiestarter

We hebben Petitiestarter gebouwd omdat we weten dat er veel mensen zijn die behoefte hebben aan handige tools om hun eigen campagnes op te zetten. Greenpeace heeft vergelijkbare platforms in Argentinië, India en Nieuw-Zeeland.

Nadat Petitiestarter vorig jaar succesvol is ingezet voor de Gemeenten Gaan voor Groene Stroom-campagne, hebben we het platform nu open gegooid voor iedereen die zich in wil zetten voor een groene, duurzame en rechtvaardige wereld. Jouw campagne moet dus wel aansluiten bij die uitgangspunten, maar de thema's waarover je een petitie kunt starten zijn nu breder dan de campagnes van Greenpeace. Zo zijn petities over dierenwelzijn of maatschappelijke issues ook toegestaan. 

Lees hier meer over hoe Petitiestarter werkt