Uitkomst Reclame Code Commissie/oproep paling stickeren

De ‘Palingwijzer’, een brochure van de stichting Duurzame Palingsector Nederland (DUPAN), bevat onjuiste en misleidende teksten. Dat is het oordeel van de Reclame Code Commissie, na de klacht die we afgelopen mei indienden. In de brochure wordt paling ten onrechte ‘duurzaam’ genoemd. Alle grote supermarkten zijn inmiddels gestopt met de verkoop van paling, behalve Dekamarkt.

Stichting DUPAN heeft dit zelf nu ook erkend. De term ‘duurzame paling’ wordt uit de ‘Palingwijzer’ verwijderd. Ook de tweede claim zal de stichting in de toekomst niet meer gebruiken. Femke Nagel, campagneleider oceanen bij Greenpeace Nederland is teleurgesteld dat de Reclame Code Commissie de palingwijzer als concept verder ongemoeid laat. ‘De enige manier om de paling van de ondergang te redden is door te stoppen met vissen en het opkweken van paling voor consumptie, de natuurlijke migratieroutes te herstellen en te zorgen voor schone zeeën en rivieren.

Voor meer achtergrondinformatie over dit onderwerp lees hier http://www.clubgreen.nl/vraag/Duurzame-paling-Greenpeace.html

Oproep stickeren Dekamarkt

Alle grote supermarkten van Nederland zijn inmiddels gestopt met de verkoop van de paling, maar de Dekamarkt nog steeds niet. Dit ondanks het duurzame visinkoopbeleid dat deze supermarkt pretendeert te hebben. Wil je meehelpen om de verkoop van paling te stoppen? Sticker dan nu palingproducten in de Dekamarkt. Stuur een mailtje naar Maja mdlint@greenpeace.nl en ontvang een set stickers en korte uitleg met vraag en antwoord over deze activiteit.