Steun de strijd tegen NuStar Energy

Greenpeace heeft de volgende oproep gekregen van een organisatie op de Antillen:

--------------------------------------------

Via dit bericht willen wij jullie vragen ons te steunen in de strijd tegen het olieterminalbedrijf NuStar Energy op St. Eustatius, Caribisch Nederland.

Op dit moment heeft NuStar Energy plannen om op het eiland, om een tweede terminal te bouwen (25 tot 40 nieuwe tanks, naast de al bestaande 56 en een nieuwe aanlegsteiger). Dit in een gebied zeer dicht bij scholen, woningen, recreatiegebieden en in de aanvliegroute van het vliegveld. De grond zelf bevat uiterst waardevolle archeologische artifacten waaronder begraafplaatsen van slaven die mogelijk uniek zijn voor het hele Caribische gebied. De te bouwen aanlegsteiger zal schade toebrengen aan de koraalriffen en een stuk strand en duikgebied voor bewoners en toeristen onbereikbaar maken. De nieuw te bouwen tanks zullen vanaf elk uitzichtpunt op het eiland nadrukkelijk in het zicht komen. St. Eustatius is een eiland slechts half zo groot als Schiermonnikoog!

SEAD is een grassroot-beweging die bestaat uit inwoners van het eiland St. Eustatius. Omdat de overheid op St. Eustatius voornamelijk denkt aan de extra werkgelegenheid die de uitbreiding met zich mee zal brengen, hebben wij het op ons genomen om ons cultureel en historisch erfgoed, alsmede de ecosystemen op land en onder water te proberen te beschermen en behouden.

Graag vragen wij jullie steun hierbij door

  1. onze online petitie te tekenen,
  2. jullie bezorgheid uit te spreken richting lokale overheid.

Tips voor verdere actie zijn ook welkom. We weten dat Greenpeace zich sterk maakt voor het milieu en daarbij niet bang is om het op te nemen tegen een miljardenbedrijf.

Bij voorbaat veel dank en voor nadere informatie kunnen jullie contact opnemen met de coordinator van SEAD, de heer Kenneth Cuvalay. Op de website van SEAD staat meer achtergrondinformatie (in het Engels) over onze acties en de geplande uitbreiding.

Wij horen graag jullie reactie (reacties naar: sead.network@gmail.com),

Met vriendelijke groet,
St. Eustatius Awareness and Development (SEAD) Network