Onze stroom, overal schoon - Drie Eerste Stappen

Heel veel instellingen in de zorg, het onderwijs, kunst & cultuur en wonen hebben nog steeds geen groene stroom. Twee jaar na Parijs. Echt?? Ja echt... Help je mee om dat te veranderen? Zet jouw instelling op groen! Half oktober start de publiekscampagne. Welke stappen kan je nu alvast doen?

1. Kom naar de Aftrap

12 oktober 19.00 hebben we de Aftrap: Onze stroom, overal schoon op het Greenpeace kantoor. Iedereen met hart voor 't klimaat is welkom. Meld je vast aan. Op die avond:

- Krijg je de primeur: de nieuwe stroomranking 2017 

- Leer je hoe de basis van de stroommarkt en hoe instellingen en bedrijven kunnen overstappen

- Krijg je tips hoe je een instelling kunt checken en overhalen om de overstap te maken

- Maken we teams per sector. Denk aan: zorg, onderwijs, cultuur en wonen.

- Gaan we gelijk aan de slag met een aantal bekende instellingen uit ons vooronderzoek

2. Werk aan 'n actieve community

We werken met mensen met hart voor 't klimaat in heel Nederland, van binnen en buiten Greenpeace. In deze Facebook-groep verzamelen we ons en bouwen we een actieve community met netwerken door 't land.

3. Denk mee en doe onderzoek

Wil je meedenken, of helpen bij het vooronderzoek?

Met de Sector Checklist hebben we een begin gemaakt. Heb je ideeën: welke publiek bekende organisaties we kunnen aanspreken? Staat nog niet elk. Denk mee en voeg comments toe in het document 

Waarom doen we dit?

Half oktober brengt Greenpeace samen met Wise, Natuur & Milieu en de Consumentenbond de jaarlijkse Stroomranking uit. Hier kun je als consument zien welke stroomleveranciers goed scoren op duurzaamheid en welke dit jaar stappen hebben gezet. En ook welke bedrijven nog altijd fors bijdragen aan de klimaatcrisis. Mede door die ranglijst maken meer en meer particulieren, bedrijven en organisaties een toekomstbestendige keuze. Ook maatschappelijke diensten en (semi)-publieke instellingen horen dat te doen. Maar helaas: die zijn nog lang niet allemaal overgestapt. Zo blijkt uit een korte rondgang die Greenpeace heeft gemaakt in sectoren als de zorg, het onderwijs, kunst & cultuur en wonen. Werk aan de winkel dus.

Met jullie samen gaan we in heel Nederland checken wie de achterblijvers zijn en ze overhalen om de overstap te maken. Daarom organiseren we deze aftrap, net voor publicatie van het Stroomranking-rapport. Iedereen met hart voor 't klimaat is welkom. De naam van t project is nu nog de werktitel.