Greenpeace blokkeert bouwplaats Essent

30 augustus 2011 – Actievoerders van Greenpeace hebben vanochtend de hekken van het bouwterrein van de kolencentrale van RWE/Essent op slot gedaan. Sinds de natuurvergunning door de Raad van State is vernietigd, is verder werken aan de centrale immers illegaal. Omdat Essent onverstoorbaar doorgaat, is Greenpeace vanmorgen ook naar de rechter gestapt om de illegale bouw stil te laten leggen. 

‘Na vijf dagen van illegale bouwactiviteiten is de maat vol’ zegt Rolf Schipper, campagneleider klimaat en energie bij Greenpeace. ‘We vragen de rechter om in te grijpen en sluiten tot dat moment zelf de poorten. Op een vervuilende, illegale mega-kolencentrale zit niemand in dit land te wachten.’

Actievoerders van Greenpeace maakten vanmorgen om 9 uur de vier toegangspoorten van de bouwplaats dicht. Bouwvakkers kunnen de werkplaats niet meer op. Op een groot spandoek bij de hoofdpoort staat de tekst ‘Schone energie NU!’. Vanaf het dak van een zeecontainer houden actievoerders in de gaten wat er allemaal nog gebeurt op de bouwplaats.

Ook bewoners uit de regio demonstreren vandaag voor de poorten van Essent. Ook zij eisen dat de bouw wordt stilgelegd en dat Essent de omslag maakt naar schone energie. Rolf Schipper: ‘Dit is dé kans voor Essent om steenkool definitief de rug toe te keren. Het geld dat in de megacentrale wordt gestoken, kan veel beter worden gebruikt om te investeren in een duurzame energievoorziening voor Nederland.

Ben je nog klant bij Essent, maar wil je overstappen op echt schone energie? Switch dan nu!

 

Filmpjes, foto's en updates:

http://www.greenpeace.nl/Nieuws_2011/Greenpeace-blokkeert-bouwplaats-Essent