Drie Verse Prikkels voor Nuon

Ook deze week gaan Greenpeace & friends de #Hemweg te lijf. Nuon praat duurzaam, maar als puntje bij paaltje komt willen ze eerst flink belastinggeld voor ze de Hemweg-centrale sluiten. Maar reken maar dat er intern veel gedoe over is. Dus: hoe meer (Amsterdamse) burgers en klanten zich laten horen, hoe sneller Nuon om tafel gaat om serieus te praten over het bod van 5,1 miljoen van stichting #Wijwillenhemweg.

Help je mee? We hebben op de actiesite weer drie nieuwe, simpele, maar prikkelende acties:

1 minuut: Geef Nuon een rapportcijfer
Nuon krijgt graag feedback. Heel goed natuurlijk, want van feedback leer je nieuwe dingen. Nuon heeft nu vooral een lesje nodig over duurzaamheid. Ga naar dit feedbackformulier op de website van Nuon. Scoort het bedrijf bij jou nog een voldoende?
https://www.klantenvertellen.nl/beoordeel/nuon

5 minuten: In de chatbox met Nuon
Ga naar de website van Nuon en scroll naar de chat. Via deze chat staat de klantenservice op werkdagen van 8.00-22.00 uur klaar voor iedereen met een vraag. Jij hebt vast ook een vraag. Bijvoorbeeld: wanneer gaat Nuon de Hemweg sluiten? Of: weten jullie hoeveel vervuiling de kolencentrale veroorzaakt?
https://www.nuon.nl/service/contact/

10 minuten: Even bijkletsen met Nuon
Geen last van bel-angst? Mooi! Dappere bellers kunnen Nuon bereiken op 0900 0808. Fijn om eens na te vragen wanneer ze van plan zijn om de kolencentrale te sluiten