De #Mispaksel verkiezing!

De #Mispaksel Verkiezing!

 

Met deze verkiezing willen we aandacht vragen voor de belachelijke hoeveelheid onnodig wegwerpplastic waarin voedselproducten verpakt zitten en druk zetten op voedselproducenten en supermarkten. Verpakte bananen, uitdeelzakken snoep, individueel verpakte theezakjes, enzovoorts. Voedselbedrijven en supermarkten zijn verslaafd aan dit goedkope en makkelijke goedje. Maar onze oceanen en de dieren die daarin leven betalen de prijs.Op de meest afgelegen plekken op aarde en in zee worden Coca-Colaflesjes, Twix-wikkels en andere plastic verpakkingen teruggevonden. Dit kan en moet anders! Supermarkten en voedselbedrijven hebben de oplossing in handen. Zij moeten investeren in alternatieven. We moeten dit probleem bij de bron aanpakken en toe naar een wereld zonder wegwerpplastic.

Zo deel je jouw #Mispaksel !

  1. Ga naar de supermarkt en kies jouw ultieme #Mispaksel. (Let op! Alleen voedselverpakkingen doen mee!)
  2. Maak een leuke foto, film of vlog van dit product.
  3. Plaats je inzending voor 6 september op FacebookTwitter of Instagram met de hashtag #Mispaksel. (Liever mailen? Stuur je inzending naar mispaksel@greenpeace.nl)
  4. That’s it! Wie weet zie je jouw inzending hier terug en dingt ‘ie mee naar de felbegeerde #Mispaksel trofee. De trofee wordt uitgereikt aan het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het winnende #Mispaksel, met de oproep om deze plastic waanzin te stoppen.

Stem vanaf 12 september hier op het #Mispaksel!

Uit alle inzendingen kiezen we de vijf meest frustrerende plastic verpakkingen. Tussen 12 en 26 september kun je vervolgens op de actiesite stemmen op het #Mispaksel, de trofee voor de meest belachelijke en verspillende plastic voedselverpakking. Hou de verkiezing in de gaten en doe mee!

Met de #Mispaksel verkiezing vragen we aandacht voor het grandioze plastic-probleem. En zetten we druk op voedselproducenten en supermarkten om de hoeveelheid wegwerpplastic terug te dringen.

Deel daarom nu jouw #Mispaksel op social media! En ga tussen 12 en 26 september naar de actiesite  om te stemmen welk plastic gedrocht de #Mispaksel trofee verdient.

We kiezen de 5 meest creatieve inzendingen, die verdienen een nooit-meer-plastic-pakket, een tas vol handige gadgets voor een plastic-vrij bestaan.

Lees hier de actievoorwaarden

 

  •