Ben jij het net zo zat als Ken, bel Mattel!

 

Ken ziet het nu echt niet meer zitten. Barbie heeft het vorige week weer gepresteerd om met een kettingzaag rond te paraderen in Amsterdam. Ken deed dus een ultieme poging om zijn vriendin te redden, greep de telefoon en belde Mattel.
 

Steun Ken en geef hen ook een belletje Bel Mattel in Nederland op via de Consumentendienst: 0800 262 88 35.

Want het is al bijna een maand geleden sinds Ken Barbies ontbossingsprobleem ontdekte tijdens een schokkend interview, dat intussen al door 1,3 miljoen mensen bekeken is. Dit interview betekende niet alleen het einde van hun relatie, maar zwengelde ook het protest aan tegen het gebruik van verpakkingen die Indonesisch regenwoud bevatten. Mattel ontving al 240.000 e-mails met een duidelijke oproep om het probleem voorgoed op te lossen. Op Twitter brak ook een heuse vete los tussen Ken en Barbie.

Net als jij vraagt Ken zich nu af wanneer en hoe Mattel eindelijk tot concrete actie zal overgaan om hier iets aan te doen. Het was al duidelijk op zijn Facebookpagina en zijn Twitteraccount dat dit voor hem een ware obsessie is. En nu heeft hij dus ook nog eens naar de telefoon gegrepen. Hier kan je het gesprek beluisteren dat hij met Mattel voerde:

Als zoveel mogelijk mensen het voorbeeld van Ken volgen, wordt het hopelijk duidelijk voor Mattel dat we nog steeds wachten op een plan om ontbossing uit zijn toevoerketens te bannen. Binnen de 24 uur nadat het schandaal rond Barbies ontbossingspraktijken bekend raakte, verspreidde Mattel een statement waarin het een onderzoek beloofde rond hoe het producten van Asia Pulp & Paper (APP), de beruchte Indonesische bossenvernietiger, uit zijn ketens kan weren.

Maar sindsdien heerst er radiostilte. Het is niet duidelijk hoe Mattel de nodige aanpassingen zal doen om ervoor te zorgen dat zijn speelgoed niet meer bijdraagt tot de verwoesting van de regenwouden.

Om het met Kens woorden te zeggen: de verantwoordelijken bij Mattel zeiden dat ze wijzigingen zouden doorvoeren en nu willen we weten of en hoe dat gaat gebeuren.
Blog van onze Belgische collega An Lambrechts.

Klaar om Mattel even op te bellen en beleefd een paar vragen te stellen?

Stap 1: Suggesties van wat je Mattel zou kunnen zeggen/vragen:

“Ik bel u in verband met de speelgoedverpakkingen die u gebruikt en die sporen van vernietigd regenwoud bevatten.

Ik heb uw CEO al een mail gestuurd daarover.

Ik vind het eigenlijk niet aanvaardbaar dat een bedrijf als Mattel producten gebruikt die mee verantwoordelijk zijn voor de kap van het regenwoud.
Ik heb uw communicatie hierover gezien
, en u erkent duidelijk het probleem. U wilt het zelfs onderzoeken en belooft een beleid te ontwikkelen om ervoor te zorgen dat uw producten niet meer bijdragen tot ontbossing.
Ik zou u nu willen vragen wanneer u dan een duidelijk plan bekend gaat maken en hoe dat toegepast zal worden. Ik wil er eigenlijk vooral zeker van zijn dat u echt iets gaat doen. Ik zou u dan ook willen vragen onmiddellijk te stoppen met het gebruik van APP-producten.
Het zou goed zijn dat Mattel, dat toch de grootste speelgoedproducent ter wereld is, hierin het voortouw neemt. Ik zou het ook op prijs stellen als u zou kunnen antwoorden op mijn vragen.
Zou u dat willen overmaken aan uw CEO? Hij zou nu toch wel in actie moeten schieten.”

Stap 2: Bel Mattel in Nederland op via de Consumentendienst: 0800 262 88 35.

Plaats je ervaringen als je gebeld hebt hieronder!