GP Ships telling Green Stories

Over

GP Ships telling Green Stories

De groep is gestart tijdens de kick off dag voor vrijwilligers op 7 februari 2016. Met een kerngroep van vier mensen hebben we het basisconcept gecreeerd. We willen eeen variatie van publicatievormen. Alles moet wel een link hebben met de schepen. Dat schept ruimte voor interviews, achtergrondverhalen, social media interacties en actieverslagen plus verfrissende vormen waar we nog niet op gekomen zijn. De kerngroep bestaat uit @RosaSlaa, @RobinAbbing, @JoeriJungschlager en mijzelf , de oprichter Egbert Born. We krijgen support en backup van Greenpeace NL via community development officer @Hendrik de LInt. 

Bij de presentatie op de netwerkborrel 18 februari 2016 hebben we in twee trailers van de documentaire 'How to Change the World' gezien hoe in de startjaren van Greenpeace er een enorme betrokkenheid was tussen de mensen op het land en de avontuurlijk ingestelde actievoerders op het eerste Greenpeace schip. Dat past ook goed bij deze tijd. Zeven mensen hebben meegedaan met vertellen wat zij willen bijdragen. We zijn los!In Januari kreeg ik van Daniel Stewart een superleuk statement. Hij is voormalig Greenpeace activist, Iers Amerikaanse ouders. 

Daniel Stewart, former British Greenpeace activist:

Current position: European campaigncoordinator for Ende Geländeaction Berlin may 2016

What is the importance of the ships for Greenpeace? How do people feel related to them:

  • Capturing the excitement of the people
  • Maverick:  independent thinkers, associated with non conformists
  • Liberating: It gives you a view to the oceans, an unknown world
Missie
GP Ships telling Green Stories gaat met vrijwilligers van GP NL de natuurlijke, menselijke band tussen de Greenpeace schepen, de bemanning en acties te verbinden met vrijwilligers en achterban door elke maand een verhaal, blog, interview op Greenwire.
Groepstype
Projectgroep

Aankomende activiteiten

Er zijn geen activiteiten gepland voor deze groep.

Bekijk meer activiteiten