Vrijwilligersborrel 26 oktober 2017

Datum:
26 oktober, 2017 - 17:30 tot 21:30 CEST
Locatie:
Kantoor Greenpeace Nederland NDSM-Plein 32 1033 WB Amsterdam
Soort activiteit:
Bijeenkomst / Vergadering, Workshop
Aanwezigen:
34 personen gaan

Om de twee maanden is er speciaal voor iedereen die betrokken is of wil worden bij Greenpeace een vrijwilligersborrel op het hoofdkantoor in Amsterdam. Je ontmoet er andere vrijwilligers en Greenpeace-medewerkers. Je kunt ideeën uitwisselen, workshops volgen of brainstormen. Ben je een nieuwe vrijwilliger, dan is er volop gelegenheid om te ontdekken hoe je jouw talenten voor een schone en groene wereld in kunt zetten. 

Zoals jullie van ons gewend zorgen wij voor een veganistische maaltijd tussen 17.30 en 18.20. Kom je daarna, dan ben je helaas te laat om nog mee te eten. Heb je bepaalde dieetwensen, geef het dan svp vóór 19 oktober door aan Hendrik (hendrik.de.lint@greenpeace.org) dan kunnen we daar rekening mee houden.  Op het einde is er natuurlijk een gezellige borrel met een biologisch biertje of wijntje. 

Reiskosten van en naar het Greenpeace kantoor met het openbaar vervoer (2e klasse) kan je declareren via dit formulier .

Een routebeschrijving vind je hier.

Programma (onder voorbehoud)

17.30 - 18.30 Inloop en gezamenlijk eten

18.30 - 19.15 Laatste updates over onze milieucampagnes

  • Terugblik Supermarkt Bio Check

Tijdens de Supermarkt Bio Check is bij bijna 300 supermarkten het aanbod baan biologische aardappelen, groente en fruit geteld. Met de resultaten van dat onderzoek gaan we de supermarkten die het goed doen een pluim geven, en de achterblijvers aansporen. We kijken even kort terug op wat vrijwilligers zoal hebben meegemaakt op hun expedities in de supermarkt, wat de voorlopige resultaten zijn, en wie er de meeste supermarkten geteld heeft

  • Aftrap Onze stroom, overal schoon

Elk najaar geeft Greenpeace samen met de Consumentenbond, Wise en Natuur & Milieu rapportcijfers voor duurzaamheid aan alle Nederlandse stroomleveranciers. Veel bedrijven zitten inmiddels in ’t groen. Maar hoe zit het met ons stroomgebruik in de zorg, het onderwijs, kunst & cultuur en voorzieningen in de wijk? Helaas hebben veel van onze instellingen nog steeds geen groene stroom. Help je mee om daar beweging in te krijgen? Zorg voor een overstap op groen in jouw omgeving. Maak onze stroom overal schoon!

  • Update Coca-Cola Plastics campagne

Per seconde produceert Coca-Cola zo'n 3.4000 wegwerpflesjes. Het bedrijf voert een stevige lobby tegen statiegeld en werkt nauwelijks aan oplossingen om het plastic verbruik te verminderen. Coca-cola is daarmee mede verantwoordelijk voor de plastic soep in onze oceanen. Met onze nieuwste campagne gaan we Coca-Cola onder druk zetten om nu echt stappen te zetten voor minder plastic en schonere oceanen.

19.15 - 19.30 Community Pitches 

Heb jij zelf een idee of initaitief dat je onder de aandacht wil brengen van je medevrijwilligers? Of ben je op zoek naar anderen die je hierbij willen helpen? Dit is je kans!

Laat het Hendrik even weten als je jouw idee wil pitchen.

19.30 - 20.30 Keuzeprogramma

  • Werksessie Onze stroom, overal schoon 

Heb jij een hart voor ’t klimaat? Wil jij ook alleen nog groene stroom gebruiken als je uitgaat of een dokter nodig hebt? En: heb je zin om samen met Greenpeace een groene golf door de stroommarkt teweeg te brengen? Doe met ons mee. We checken in heel Nederland wie de achterblijvers zijn en zorgen dat ze overstappen

  • Plannen maken voor kunstwerk actie voor Plastics campagne

Voor de Coca-Cola campagne gaan we een kunstwerk maken. Op onze website kunnen mensen een boodschap aan Coca-Cola achterlaten. Deze boodschappen stoppen we in flesjes die we in het kunstwerk gebruiken. 12 november zal dit kunstwerk ergens in Nederland tentoon worden gesteld.  Tijdens de vrijwilligersborrel gaan we concrete plannen maken voor de actie waarbij we het kunstwerk gaan tentoonstellen op 12 november. Breng vooral ook zelf flesjes mee! En vind je het leuk om de workshop mee voor te bereiden, dan kan je al eerder naar kantoor komen om colaflesjes klaar te maken voor het kunstwerk dat we gaan bouwen. 

  • Deep Dive voor Voorlichters (deze sessie duurt tot 20.40)

Een inhoudelijke sessie waarbij we met onze Voorlichters de verdieping opzoeken. 

20.30 Borrelen

21.45 Einde

Hopelijk tot dan!

Groet Hendrik, Elize, Liselotte, Pelle, Eva en Lisanne

Non-Dutch speakers are of course more than welcome, but please realise that the sessions will be done in Dutch! But we will try to help you overcome the language barrier as much as we can by teaming you up with a buddy who can translate.