Vrijwilligersborrel 23 februari 2017

Datum:
23 februari, 2017 - 17:30 tot 22:00 CET
Locatie:
Kantoor Greenpeace Nederland NDSM-Plein 32 1033 WB Amsterdam
Soort activiteit:
Bijeenkomst / Vergadering, Workshop
Aanwezigen:
25 personen gaan

Hoi allen,

Op deze eerste vrijwilligersborrel van 2017 gaan we dieper in op de diverse manieren waarop jullie een verschil kunnen maken!  

Programma (onder voorbehoud)

17.30 - 18.30: Inloop en gezamenlijk eten

18.30 - 20.05: Plenair programma

  • Update 'Glyfosaat uit het schap': Een groep vrijwilligers is bezig met het opzetten van een eigen campagne met als doel het bestrijdingsmiddel glyfosaat (Round Up) van de Nederlandse schappen te krijgen. Ze hebben al een bedrijf gekozen waarop ze zich gaan richten. De komende maanden gaan ze allerlei ludieke acties bedenken en uitvoeren.
  • Update KlimaatFormatie: Greenpeace is volop in bedrijf om een belangrijk project voor te bereiden tijdens de formatieperiode na 15 maart. Wil jij actief meedenken in de voorbereidingen van het project? Of wil je komende tijd hand- en spandiensten verrichten zoals materialen maken, online zoekwerk, of contacten leggen met mensen en organisaties? 
  • Update Amazon Reef campagne: BP en Total gaan naar olie boren bij het pas ontdekte Amazonerif. De kans op een olieramp is groot door sterke stromingen en de instabiele zeebodem. We moeten het rif beschermen tegen de schadelijke gevolgen van een olieramp.
  • Workshop online actievoeren: We kunnen ons doel bereiken door een banner te plaatsen op een gebouw maar wij denken dat het is net zo effectief kan zijn om een plaatje op een Facebook pagina te plaatsen. Je leert hoe je effectief legaal actie kan voeren online via Facebook, Twitter, Youtube, Instagram, LinkedIn of meer. 

20.05 - 20.15: Pauze

20.15 - 21.00: Keuzeprogramma

  • Brainstorm Amazon Reef campagne
  • Verdiepingssessie Klimaatformatie

21.00 - 22.00: Borrel

Zoals jullie van ons gewend zorgen wij voor een veganistische maaltijd tussen 17.30 en 18.30. Sluit je daarna aan, dan ben je helaas te laat om nog mee te eten. Op het einde is er natuurlijk een gezellige borrel. Heb je bepaalde dieetwensen, laat het dan svp even weten vóór 8 februari, dan kunnen we daar rekening mee houden.

Reiskosten van en naar het Greenpeace kantoor met het openbaar vervoer (2e klasse) kan je declareren door dit formulier in te vullen.

Een routebeschrijving naar het kantoor vind je hier.

We kijken ernaar uit jullie de 23e te zien!

Groeten, 

Simone, Liselotte, Pelle, Hendrik, Gabriëlla, Rebecca, Elize en Eva


Non-Dutch speakers are of course more than welcome, but please realise that the sessions will be done in Dutch! But we will try to help you overcome the language barrier as much as we can by teaming you up with a buddy who can translate.