VERPLAATST - Vrijwilligersborrel >>22 JUNI<< 2017

Datum:
22 juni, 2017 - 17:30 tot 22:00 CEST
Locatie:
Kantoor Greenpeace Nederland NDSM-Plein 32 1033 WB Amsterdam
Soort activiteit:
Bijeenkomst / Vergadering, Workshop
Aanwezigen:
32 personen gaan

Beste vrijwilligers,

Door een wijziging in belangrijke interne planning bij Greenpeace hebben we besloten de vrijwilligersborrel een week te verplaatsen. De bijeenkomst is nu dus op DONDERDAG 22 JUNI.

Om de twee maanden is er speciaal voor iedereen die betrokken is of wil worden bij Greenpeace een vrijwilligersborrel op het hoofdkantoor in Amsterdam. Je ontmoet er andere vrijwilligers en Greenpeace-medewerkers. Je kunt ideeën uitwisselen, workshops volgen of brainstormen. Ben je een nieuwe vrijwilliger, dan is er volop gelegenheid om te ontdekken hoe je jouw talenten voor een schone en groene wereld in kunt zetten. 

Inhoudelijk programma (onder voorbehoud)

17.30 - 18.30: Inloop met soep en brood

18.30 - 19.15: Plenair programma

  • Update over het formatieproject

De afgelopen maanden heeft ons Klimaat & Energieteam druk uitgeoefend op de politieke partijen om klimaat een grote rol te laten spelen bij de formatiegesprekken. Onder meer via de petitie, de People's Climate March, en deze actie. Hoe staat het nu met de formatie, waar willen we naartoe, en hoe kunnen jullie daarbij helpen: je hoort het hier!

  • Update over de Amazon Reef campagne

We praten jullie bij over de campagne om het pas ontdekte koraalrif bij de monding van de Amazonerivier te redden van olieboringen door BP en Total. Daarbij blikken we ook terug op de Global Day of Action op 27 mei, waar ook veel vrijwilligers in Nederland aan hebben meegedaan.

  • Bio-tellingen in supermarkten

In augustus en september gaan we het aanbod van biologische producten in supermarkten onderzoeken, om te kijken of supermarkten zich houden aan de afspraken die zijn gemaakt om dit aanbod te vergroten. Om een representatief beeld te krijgen, hebben we héél veel data nodig, en dus ook héél veel vrijwilligers die meedoen. 

  • Community pitches

Heb je zelf een idee dat je samen met andere Greenpeace vrijwilligers wilt uitwerken, of zoek je hulp bij een project? Dan is dit je kans om jouw idee kort in 2-3 minuten te presenteren. Stuur Hendrik (hendrik.de.lint@greenpeace.org) even een mailtje als je hier gebruik van wilt maken.

19.15 - 20.45: Keuzeprogramma (er zijn 2 rondes, dus je kunt aan 2 onderdelen meedoen)

19.15 - 19.55: Eerste workshopronde

10 min om te wisselen

20.05 - 20.45: Tweede workshopronde

Sessies waaruit je kunt kiezen:

  • Introductie voor nieuwe vrijwilligers

Voor iedereen die nieuw is op Greenwire, die meer over Greenpeace wil weten, of die vragen heeft over hoe je als vrijwilliger kunt helpen.

  • Brainstorm voor online actie Marktplaats

Op woensdag 28 juni houden we een online actie tegen Markplaats. Daarvoor moeten we te gekke ideeën bedenken: slogans, plaatjes, boodschappen en acties. Bijvoorbeeld: kunnen we alle medewerkers van Marktplaats mailen? Welke humoristische plaatjes zien zij liever niet op hun Facebookpagina verschijnen? Kunnen we gebruik maken van hun eigen reclamecampagne: Ga ervoor? 

Kom mee brainstormen en help de vrijwilligers van deze campagne om een effectieve online actie op te zetten! Enige handigheid met sociale media of fotobewerking/grafisch ontwerp is mooi meegenomen. 

  • Doe-sessie #Wijwillenhemweg 

Alle kolencentrales in Nederland moeten zo snel mogelijk dicht! Het heeft er echter alle schijn van dat politieke partijen het sluiten van de sterk verouderde kolencentrale aan de Hemweg in Amsterdam willen gebruiken als 'politiek wisselgeld' om nieuwere kolencentrales zoals in de Eemshaven en op de Maasvlakte langer open te houden. Om daar een stokje voor te steken, zijn we samen met andere partijen  bezig om energiemaatschappij NUON onder druk te zetten deze centrale nu al te sluiten. Tijdens deze doe-sessie horen jullie mee hoe we dit samen met jullie gaan doen.

Heb je zelf ook al ideeën om dit voor elkaar te krijgen? Laat het ons weten!

  • Deep Dive sessies voor (potentiële) Voorlichters

      19.15-19.55 : inhoudelijke sessie over klimaat & energie - 40 min:

We hebben onze klimaat & energie campaigner uitgenodigd om jullie meer te vertellen over de campagne(s) die we momenteel voeren, hoe & waarom we die voeren en waarom we denken dat deze manier succesvol zal zijn.

       20.00 - 20.40 hoe betrek ik VMBO leerlingen het beste bij een voorlichting - 40 min

Fay Beentjes is 17 jaar, VMBO leerling én betrokken bij het milieu. In deze workshop zal ze ons meenemen in haar wereldje, zodat we beter weten wat wel en niet in onze voorlichtingen werkt!

20.45 - 21.45 Borrel

21.45 Einde

Praktische informatie

Zoals jullie van ons gewend zijn zorgen wij voor een veganistische maaltijd tussen 17.30 en 18.30. Sluit je daarna aan, dan ben je helaas te laat om nog mee te eten. Op het einde is er natuurlijk een gezellige borrel met een biologisch biertje of wijntje. 

Reiskosten van en naar het Greenpeace kantoor met het openbaar vervoer (2e klasse) kan je declareren door dit formulier in te vullen.

Een routebeschrijving naar het kantoor vind je hier.

We kijken ernaar uit jullie de 22e te zien!

Groeten, 

Simone, Liselotte, Pelle, Hendrik, Gabriëlla, Rebecca, Elize en Eva


Non-Dutch speakers are of course more than welcome, but please realise that the sessions will be done in Dutch! But we will try to help you overcome the language barrier as much as we can by teaming you up with a buddy who can translate.