Tel het bio-aanbod in jouw supermarkt

Datum:
21 augustus, 2017 - 00:00 CEST tot 30 september, 2017 - 23:45 CEST
Aanwezigen:
24 personen gaan

Op 21 augustus start Greenpeace met het tellen van het biologische aanbod bij honderden supermarkten in heel Nederland. En jij kan meedoen!

Met de gegevens die door jou verzameld worden, wordt een rapport opgesteld waaruit zal blijken welke supermarkten goed bezig zijn en waar er nog werk aan de winkel is. Zo hopen we het totale aanbod biologische groenten, fruit en aardappelen in Nederland omhoog te krijgen.

Heb jij zin om in augustus of september het biologisch aanbod bij jouw supermarkt te tellen? Geef je dan nu alvast op!

 
Hoe bereid ik me voor?
Je krijgt begin augustus alle informatie die je nodig hebt om te gaan tellen van ons per mail. Op 24 augustus vindt er een startbijeenkomst voor de tellingen plaats tijdens de Greenpeace vrijwilligersborrel. Daar ben je uiteraard ook van harte welkom.  Programma volgt nog. 

 

Waar kan ik tellen?

Je kan tellen bij Coop, Albert Heijn, Jumbo, Plus, Dirk, Aldi en Lidl. 

 

Wat moet ik tellen?

Aardappelen, groenten en fruit. Zowel onbewerkte producten als voorgesneden producten. Dus zakken aardappels, gesneden sla en verse fruitsalades. We trekken de grens bij producten waar andere dingen aan toegevoegd zijn. Zoals maaltijdsalades en ovenschotels. 

We willen dan graag weten hoeveel verschillende biologische en hoeveel niet-biologische producten er in het schap liggen. 

 

Hoe moet ik tellen? 

Je krijgt van ons een telformulier waarop je makkelijk kan turven. Dat formulier is nog in de maak. Nog eventjes geduld. :) Vervolgens kan je je gegevens online invoeren. 

De tellingen starten op 21 augustus. Je kan tellen tot 1 oktober. 

 

Hoe lang duurt het tellen?

Dat hangt erg af van de grootte van je supermarkt maar ga uit van een klein half uurtje per winkel.

 

Kan ik meer dan 1 supermarkt tellen?

Ja natuurlijk! Graag zelfs. Voor de tellers met de meeste supermarkten hebben we een beloning. 

 

Kan ik samen met anderen gaan tellen? 

Zeker. Daarvoor organiseren we telexpedities. We zoeken ook naar mensen die het leuk vinden een telexpeditie te leiden in hun buurt.

>> Meer informatie hier.  <<