Stuur Marktplaats een kaartje en Maak Marktplaats Gifvrij!

Datum:
8 augustus, 2017 - 17:00 CEST tot 29 oktober, 2017 - 23:45 CET
Soort activiteit:
Consumentenbewustwording, Protest, Solidariteitsactiviteit
Aanwezigen:
12 personen gaan

Al sinds begin dit jaar, zijn we met een (klein) groepje vrijwilligers, onder de naam NL Gifvrij, keihard aan het actievoeren om Marktplaats op te roepen, de verkoop van onkruidbestrijdingsmiddelen met glyfosaat, zoals RoundUp, niet meer toe te staan via Marktplaats.

We hebben ze al bezocht om ze een brief te overhandigen samen met een heerlijke raw-veganistische taart. We hebben ze de brief ook nog een keer opgestuurd, geprobeerd met ze te bellen en zelfs een middag lang fanatiek actie tegen ze gevoerd op internet, o.a. via twitter en facebook. Maar Marktplaats negeert ons volledig en is oost-Indisch doof voor al onze argumenten.

Daarom komen we nu met een volgende actie. Aangezien het vakantietijd is, lijkt ons dit het ideale moment, om zo veel mogelijk mensen op te roepen, massaal een (vakantie)kaartje te sturen naar Marktplaats, rechtstreeks gericht aan hun directeur, Olivier van Duijn. Achterop willen we mensen vragen in ieder geval de boodschap: Maak Marktplaats Gifvrij! te schrijven. En daarnaast eventueel, maar alleen deze drie woorden volstaan ook, in eigen woorden, marktplaats te vragen, de verkoop van glyfosaat niet langer toe te staan op Marktplaats.

Kaartjes hoeven niet persé vanuit het buitenland of überhaubt vanuit het vakantieadres verzonden te worden. We vragen iedereen vanaf hun vakantieadres of vanuit hun woonplaats, minimaal 1 kaartje naar Marktplaats te sturen. Meer mag natuurlijk ook. En vraag zoveel mogelijk mensen uit je omgeving, of ze ook een kaartje naar Marktplaats willen sturen met daar als boodschap in ieder geval op: Maak Marktplaats Gifvrij!

Het adres waar de kaartjes naar toe mogen is: 

Marktplaats B.V.

T.a.v. de heer Olivier van Duijn

Wibautstraat 224

1097 DN Amsterdam

En wat ons betreft loopt deze actie net zo lang door, tot Marktplaats om is. Als ze dat tegen kersttijd nog niet zijn, vragen we tegen die tijd zoveel mogelijk mensen om Marktplaats een kerstkaartje te sturen met daarop nog steeds de zelfde boodschap: Maak Marktplaats Gifvrij! Maar dan doen we tegen die tijd een nieuwe oproep. En als Marktplaats voor die tijd om is, horen jullie van ons. Want ondertussen gaan wij ook niet stil zitten en nog veel meer acties organiseren om Marktplaats om te krijgen.

Alvast heel erg bedankt voor het mee doen.

Groeten, Joeri, namens NL Gifvrij