Startdag - Gemeenten: Kies Schone Energie!

Datum:
29 mei, 2016 - 10:30 tot 17:00 CEST
Locatie:
Kantoor Greenpeace Nederland NDSM-Plein 32 1033 WB Amsterdam
Soort activiteit:
Bijeenkomst / Vergadering, Workshop
Aanwezigen:
30 personen gaan

Kick-off lokale energierevolutie!

Begin juni komt Greenpeace naar buiten met een studie die een schokgolf door de Nederlandse gemeenten zal laten gaan. Op zondag 29 mei presenteren we dit onderzoek al aan een select groepje mensen. Meld je gelijk aan om hierbij te zijn! We stellen dan ook onze splinternieuwe petitietool aan jullie voor. En alsof dat niet genoeg is: we beginnen de dag met een exclusieve workshop waarin je door enkele experts de ins & outs van de Nederlandse energiemix krijgt uitgelegd. Aan het eind van de dag ben je een energie- en klimaatexpert!

Programma:

Inloop: 10.00u

10.30 - 13.00: Workshop Nederlandse energiemix & Energiedialoog

13.30 - 17.00: Kick-off gemeenteproject

Workshop Nederlandse energiemix

Experts van Quintel Intelligence  verzorgen een workshop waarin we met speciale simulatiesoftware gaan experimenteren met verschillende energiemixen. De discussie die we naar aanleiding van deze oefeningen gaan voeren, vormt input voor de landelijke Energiedialoog. Kom langs en geef jouw visie op de energietransitie!

Kick-off gemeenteproject

Na de lunch gaan we aan de slag met de lancering van een langlopend project waarmee we de lokale energierevolutie een flinke zet gaan geven. En jij kunt er als een van de eersten bij zijn! We spijkeren je inhoudelijk helemaal bij over stroominkoop en gemeentepolitiek; je leert alle ins en outs van ons nieuwe platform Petitiestarter én je krijgt handvatten om je eigen campagneplan op te zetten.

Kortom: kom langs, praat en doe mee. Samen maken we een krachtige start. Meld je nu aan!