Plastival Nijmegen op 24 maart 2019

Datum:
24 maart, 2019 - 11:00 tot 22:00 CET
Locatie:
't Labyrinth, Waalkade, Nijmegen Waalkade 9 6511 XP Nijmegen
Soort activiteit:
Evenement
Aanwezigen:
9 personen gaan

Ben je ook klaar met al dat onnodige plastic? Je bent niet alleen! Kom naar het Plastival in Nijmegen.

--- Pardon, een Plastival? Wat is dat? ---
Een Plastival is een festival voor een wereld zonder wegwerpplastic. Waar moet je dan aan denken? Muziek, food truck (zonder plastic, natuurlijk), interessante sprekers en een markt met de nieuwste alternatieven voor wegwerpplastic. Ook kun je een eigen Plastic Monster maken én meegeven aan onze twee schepen. Wij brengen je monster dan naar terug naar één van de bedrijven die medeverantwoordelijk is voor al het plastic dat in zee drijft.

--- Plastic Monster Ship Tour ---
Plastival Nijmegen is het tweede evenement van de Plastic Monster Ship Tour. Onze tour komt voort uit de wereldwijde opruimacties die we afgelopen jaar hebben georganiseerd. Tijdens deze acties houden we nauwkeurig bij van welke producenten het verzamelde wegwerpplastic afkomstig is. Na zo’n 239 opruimacties in 42 landen is duidelijk geworden welke levensmiddelenfabrikanten de grootste vervuilers zijn: Unilever, Coca-Cola en Nestlé staan in de top 10. Deze bedrijven hebben juist de macht en middelen om het probleem bij de bron aan te pakken. Zij kunnen investeren in hervulbare of herbruikbare verpakkingen. Of de verpakkingsvrije mogelijkheden verkennen. Helaas heeft geen enkel bedrijf hier nog concrete plannen voor. Ze gaan door met business as usual, maar roepen wél consumenten op te recyclen. Bedrijven móeten stoppen met de productie van wegwerpplastic.

--- Aanmelden ---
Kan via de oranje 'aanmelden' button van deze activiteit en/of meld je aan via het Facebook event

--- Wil je ons team helpen op 24 maart? ---
We hebben jouw hulp hard nodig. Vind jij het leuk om mee te helpen, er zijn verschillende diensten waarvoor je je kan aanmelden: klik hier