Organiseer een tel-expeditie in jouw buurt

Datum:
24 augustus, 2017 - 08:00 CEST tot 30 september, 2017 - 23:45 CEST
Aanwezigen:
18 personen gaan

Achtergrond

In augustus en september willen we samen met heel veel vrijwilligers tellingen gaan organiseren van biologische producten in supermarkten: De Supermarkt Bio Check. Met als resultaat een ranglijst van supermarkten met de meeste bioproducten in de schappen. Hiermee genereren we op een positieve manier media-aandacht, krijgen de voorlopers een pluim en moedigen we de achterblijvers aan te kiezen voor meer gifvrije en bijvriendelijke producten in het schap. Zo stimuleren we de supermarkten het biologische aanbod te vergroten.

Voor deze tellingen gaan vrijwilligers gedurende 6 weken op bezoek bij honderden supermarkten over heel Nederland en tellen daar hoeveel biologische producten deze supermarkt verkoopt. 

Regionale spreiding is voor een goed onderzoek natuurlijk erg belangrijk. Daarom zoeken we naar een tel-expeditieleiders in verschillende regio's

 

Een tel-expeditie? 

Het idee is dat je met een groep mensen een aantal supermarkten bezoekt in jouw regio gedurende één dag(deel). Gezamenlijk tellen maakt het leuker, minder spannend en supersnel! En het is bovendien een kans om nieuwe mensen kennis te laten maken met de vrijwilligersactiviteiten van Greenpeace. 

 

Wat ga je doen?

  • Tellers in jouw omgeving werven. Dat kan door vrienden en familie mee te vragen, andere vrijwilligers op Greenwire op te roepen, lokale 'groene' verenigingen uit te nodigen.  
  • Organiseert één of meerdere expedities in jouw regio. Waar je heengaat, bepaal je in overleg met ons. Zo zorgen we dat alle supermarkten goed vertegenwoordigt zijn in het onderzoek. 

Geef je op en blijf op de hoogte! 

 

Wat krijg je van ons? 

  • Duidelijke instructies voor het tellen en een overzicht van welke supermarkten nog gedaan moeten worden
  • Achtergrondverhaal over de campagne en dit onderzoek
  • Handige telkaarten
  • Greenpeace jasjes

 

Liever alleen op pad? 

>> geef je hier op <<