#Noodlandingvoorhetklimaat - Take Off

Datum:
1 juli, 2019 - 18:00 tot 22:30 CEST
Locatie:
Kantoor Greenpeace Nederland NDSM-Plein 32 1033 WB Amsterdam
Aanwezigen:
26 personen gaan

Deze avond is de vliegende start van onze campagne #Noodlandingvoorhetklimaat. Als het ons menens is met het klimaat, dan moeten we afrekenen met de uitzonderingspositie van de luchtvaart. We bouwen op deze avond verder aan ons team en onze plannen voor deze  vernieuwende campagne.

Aanmelden

Bevestig je aanmelding rechtsboven op deze pagina, of mail naar klimaat.nl@greenpeace.org.

 

Programma

18.00 Inloop en samen eten

  • We bieden je een veganistisch buffet. Laat het weten als er speciale dieetbehoeften zijn.

19.00 Welkom & Opstart 

19.10 Programma:

  • We gaan het hebben over de strategie, de brainstorm-plannen en de verdere samenwerking.

21.00 Samenvatting & Vooruitblik

21.20 Afsluiting en borrel

22.20 Sluit

 

Waarom deze campagne

Overal ter wereld komen mensen in actie voor het klimaat. Jongeren staken, burgers gaan de straten op en wetenschappers slaan alarm. Toch krijgen al deze mensen de grote vervuilers niet in beweging. Zij blijven gigantische hoeveelheden CO2 het luchtruim in pompen, zónder consequenties. Zo gaan we de doelstellingen uit het Parijsakkoord niet halen. Het is tijd om een stap verder te gaan. Greenpeace wil samen met jou de grote vervuilers ontregelen. Ben jij aan boord?

Als het ons menens is met het klimaat, dan moeten we afrekenen met de uitzonderingspositie van de luchtvaart. De luchtvaart stoot ontzettend veel CO2 uit, zonder op te draaien voor de gevolgen. Sterker nog: deze vervuiler krijgt de ruimte om door te groeien. Daarom gaan we onze grootste actie ooit opzetten. Geweldig, maar geweldloos. Transparant, maar tactisch. En tenslotte; ongehoorzaam, maar open. Zodat iedereen op de hoogte is van onze plannen. En zich bij ons aansluit. Samen maken we een #noodlandingvoorhetklimaat.

 

Hoe we werken

Deze campagne is een initiatief van Greenpeace, powered by people. We werken open en transparant. Als actievoerder ben je volwaardig betrokken bij het uitdenken, uitwerken en uitrollen van de campagne. Door de krachten te bundelen met nieuwe mensen, nieuwe netwerken en nieuwe supporters, maken we samen ruim baan voor een groene en eerlijke toekomst. 

Heb je vragen of wil je alvast actief worden? Mail naar: klimaat.nl@greenpeace.org.

 

Aanmelden

Als je al lid bent van onze Greenwire community, kun je je aanmelden door in te loggen en je rechtsboven op deze pagina aan te melden bij het oranje blokje 'meld je aan voor deze activiteit'.

Ook als je geen profiel hebt op Greenwire kun je je aanmelden. Ga hiervoor ook naar het oranje blokje. Je hoeft geen profiel aan te maken, maar we vragen wel je email adres zodat we je op de hoogte kunnen houden van het programma.

Uiteraard mag je ook mailen naar klimaat.nl@greenpeace.org om je aan te melden. Voor ons is het heel fijn om te weten hoeveel mensen er komen.