#Noodlandingvoorhetklimaat - Instap en Plannenmakerij

Datum:
17 juni, 2019 - 18:00 tot 22:15 CEST
Locatie:
Kantoor Greenpeace Nederland NDSM-Plein 32 1033 WB Amsterdam
Aanwezigen:
13 personen gaan

 

Als het ons menens is met het klimaat, dan moeten we afrekenen met de uitzonderingspositie van de luchtvaart. We bouwen op deze avond verder aan de Klimaat Crew. Met elkaar maken we de plannen voor een grote en vernieuwende campagne: #Noodlandingvoorhetklimaat 

 

Programma

18.00 Inloop en samen eten

  • We bieden je een veganistisch buffet. Laat het weten als er speciale dieetbehoeften zijn.

19.00 Welkom & Opstart 

19.10 Parallel sessies 

  1. Inleiding voor nieuwe mensen:  waarom deze campagne #noodlandingvoorhetklimaat. wat gaan we doen?
  2. Brainstorm-agenda voor bekenden:  hoe verzamelen we ideeen door het land - in luchthavensteden, treinen en op evenementen?

19.50 Pauze

20.00​​ Parallel sessies 

  1. Instaptraining Facilitatie: hoe begeleiden we effectieve creatieve sessies? 
  2. Instapsessie ActieTeam: hoe gaan we samen de actie organiseren? Wat moeten we onderzoeken?

21.00 Terugkoppeling: wat gaan we doen de komende weken?

21.20 Afsluiting en borrel

 

Waarom deze campagne

Overal ter wereld komen mensen in actie voor het klimaat. Jongeren staken, burgers gaan de straten op en wetenschappers slaan alarm. Toch krijgen al deze mensen de grote vervuilers niet in beweging. Zij blijven gigantische hoeveelheden CO2 het luchtruim in pompen, zónder consequenties. Zo gaan we de doelstellingen uit het Parijsakkoord niet halen. Het is tijd om een stap verder te gaan. Greenpeace wil samen met jou de grote vervuilers ontregelen. Ben jij aan boord?

Als het ons menens is met het klimaat, dan moeten we afrekenen met de uitzonderingspositie van de luchtvaart. De luchtvaart stoot ontzettend veel CO2 uit, zonder op te draaien voor de gevolgen. Sterker nog: deze vervuiler krijgt de ruimte om door te groeien. Daarom gaan we onze grootste actie ooit opzetten. Geweldig, maar geweldloos. Transparant, maar tactisch. En tenslotte; ongehoorzaam, maar open. Zodat iedereen op de hoogte is van onze plannen. En zich bij ons aansluit. Samen maken we een #noodlandingvoorhetklimaat.

 

Hoe we werken

De Klimaat Crew is een initiatief van Greenpeace, powered by people. We werken open en transparant. Als actievoerder ben je volwaardig betrokken bij het uitdenken, uitwerken en uitrollen van de campagne. Door de krachten te bundelen met nieuwe mensen, nieuwe netwerken en nieuwe supporters, maken we samen ruim baan voor een groene en eerlijke toekomst. 

Heb je vragen of wil je alvast actief worden? Mail naar: klimaat.nl@greenpeace.org.