Meld overbodig plastic de wereld uit! (doorlopende activiteit)

Datum:
2 december, 2018 - 00:00 CET tot 31 december, 2018 - 23:45 CET
Soort activiteit:
Online activiteit
Aanwezigen:
31 personen gaan

Er is een website: www.meldpuntverpakkingen.nl , waar je overbodige/milieuonvriendelijke verpakkingen kunt melden. Deze site is een samenwerkingsverband tussen Milieu Centraal (van de overheid) en het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (het KIDV bestaat uit vertegenwoordigers van de rijksoverheid, het bedrijfsleven en gemeenten en vertegenwoordigers van materiaalorganisaties, afvalbedrijven, milieuorganisaties en de wetenschap hebben een adviesrol). Je kunt er ook algemene vragen stellen over verpakkingen.

Als je hier een melding doet https://meldpuntverpakkingen.nl/257/maak-een-melding-stel-een-vraag.html?ch=MP sturen zij ‘m door naar de producent, ze checken of het antwoord zinnig is en sturen dat dan door naar jou. Als je een algemene vraag hebt, beantwoorden ze je direct; eventueel na raadpleging van specialisten.

De teller van het aantal meldingen staat nu op 1115 (mrt 2018). Dat lijkt me veel te weinig gezien de hoeveelheid onzin-verpakkingen EN HET FEIT DAT DIT MELDPUNT IN 2013 IS OPGERICHT!!! Greenwire heeft 1644 leden. Als iedereen dit jaar slechts 1 verpakking meldt, maken we samen al een enorme impact…

Doe je ook mee? Meld je aan (dan kunnen we zien hoeveel mensen er meedoen) en plaats hieronder je ervaringen en/of binnengekomen antwoord.

Je kan deze actie natuurlijk ook makkelijk koppelen aan onze favouriete producenten zoals Coca Cola, AH (huismerk-artikelen), Lidl, etc.

*** Als je meerdere e-mail-identiteiten hebt, gebruik dan zo veel mogelijk verschillende. Ik denk namelijk dat ze ook het aantal verschillende namen van melders bijhouden. Op deze manier kunnen we duidelijk maken dat het leeft onder een groot/groter publiek.