Landelijk Protest Luchtvaartgroei

Datum:
23 juni, 2018 - 13:00 tot 15:30 CEST
Aanwezigen:
3 personen gaan

Op 23 juni komt Greenpeace samen met bewonersgroepen in actie tegen de luchtvaartgroei. We gaan in Amsterdam, Zwolle, Rotterdam, Eindhoven, Maastricht en Eelde tegelijk de straat op. We roepen de overheid op om de alsmaar groeiende luchtvaart te stoppen en te investeren in alternatieven. 

Sluit je aan bij activiteiten: stopluchtvaartgroei.nl

Praktische informatie over hoe/waar en wat vind je ook op stopluchtvaartgroei.nl

Help mee als vrijwilliger 

Meld je bij Sjoerd de Koning: sjoerd.de.koning@greenpeace.org

 

---------- Waarom? ----------
We kunnen niet langer onze ogen en oren sluiten voor de eindeloze groei van de luchtvaart. Steeds meer Nederlanders maken zich net als jij terecht zorgen om het veranderende klimaat, de toenemende overlast en de bizarre uitzonderingspositie van de luchtvaart. 

Het ouderwetse overheidsbeleid leidt tot steeds meer vluchten, grotere vliegvelden en onmogelijk lage ticketprijzen. Maar groei van de luchtvaart gaat niet samen met een groene, veilige toekomst. We willen betaalbaar en snel op duurzame, klimaatvriendelijke manier kunnen reizen.

----------- Wat willen we? -----------
De groei van de luchtvaart moet stoppen. Ten opzichte van het klimaat en de omwonenden kunnen we niet langer stil zijn en toestaan dat luchthavens als rupsjes-nooit-genoeg maar blijven groeien. Wij roepen de overheid op in te grijpen en te investeren in alternatieven. Stop de oneerlijke concurrentiepositie van de luchtvaart tov de trein en bus. Hef belasting op vliegtickets en kerosine.