KettingreACTIE Tihange 25/6/2017

Datum:
25 juni, 2017 - 00:00 tot 23:45 CEST
Soort activiteit:
Protest
Aanwezigen:
2 personen gaan

Op zondag 25 juni 2017 organiseren oa. WISE Nederland en de 11 Maartbeweging een mensenketting die de onmiddellijke sluiting van de kerncentrales Tihange 2 en Doel 3 eist. 

De mensenketting zal gevormd worden door  duizenden mensen die in een tijdsbestek van twee uur naar van te voren afgesproken plekken gaan langs wegen en paden tussen de steden Luik, Maastricht en Aken.

Op het ogenblik dat de ketting zich zal sluiten reikt iedereen elkaar de handen terwijl ze naast elkaar staan. De ketting ligt dan als een 90 kilometer lang lint tussen de kerncentrale van Tihange en de steden Luik, Maastricht en Aken.

De ketting symboliseert het gezamenlijke protest uit diverse Europese landen daarom wordt de ketting zodanig opgebouwd dat er in elke schakel mensen zullen staan uit verschillende landen.

MEEDOEN

Aanmelden kan via de website: https://www.chain-reaction-tihange.eu/nl/

Je kunt meelopen, maar ook helpen bij de promotie dmv flyers en posters, het organiseren van bussen vanuit Nederland naar Antwerpen, of helpen bij de logistiek op 25 juni.


LET OP: Deze actie wordt niet georganiseerd door Greenpeace Nederland en reiskosten om aan deze activiteit deel te nemen worden daarom niet vergoed.