Greenpeace Team Avond - Open Campagne Special

Datum:
24 mei, 2019 - 17:30 tot 22:30 CEST
Locatie:
Kantoor Greenpeace Nederland NDSM-Plein 32 1033 WB Amsterdam
Aanwezigen:
25 personen gaan

De komende Greenpeace Team Avond is een speciale editie. Drie redenen waarom je er deze keer absoluut bij wilt zijn:

1) Grote Vervuilers

Greenpeace pakt de grote vervuilers aan. De bedrijven die het meest uitstoten, die eerlijk en effectief klimaatbeleid tegenwerken en die bovendien geen plan hebben om om 'Parijs' te halen, die hun verantwoordelijkheid niet nemen. Al in 2015 hebben we met het klimaatakkoord van Parijs wereldwijd afgesproken om de opwarming te beperken tot 1.5 graden. Het roer moet daarom nu echt om.

 

2) Dringend

De tijd om die omslag te maken dringt. We zien dan ook dat de klimaatbeweging groeit en steeds sterker aandringt op politieke actie. Ook zetten allerlei groepen scherpere taktieken om de maatschappelijke druk op te voeren. Ook wij als Greenpeace Nederland gaan een volgende stap zetten. Al 40 jaar voeren we geweldloos actie voor een duurzame, vreedzame en rechtvaardige wereld. Voor het eerst gaan wij nu onze supporters en de bredere klimaatbeweging oproepen om samen met ons burgerlijk ongehoorzame actie te voeren.

 

3) Open

Deze campagne is echt vernieuwend in de aanpak. We gaan niet zelf, maar samen met jullie en vele anderen deze campagne vormgeven. We brainstormen en besluiten gezamenlijk wat we gaan doen. We gaan in heel Nederland een enorme groep mensen en burgerinitiatieven bij de campagne betrekken. En dan met z'n allen de druk opvoeren en actie voeren. Bij Greenpeace hebben we enorm veel zin om zo'n 'Open Campagne' te voeren. Op deze avond willen we dus het startplan uit te doeken doen. En dan vooral gelijk samen aan de slag: 'Welcome to the Crew!'

Programma (voorlopig)
17.30 Inloop / Eten (zelf meenemen)
18.30 Opstart en kennismaking
19.15 Startplan: aanleiding, doelen, proces en planning
20.15 Welcome to the Crew: samenwerking, rollen, plannenmakerij
21.20 Borrelen en netwerken
22.30 Sluit

Heb je vragen, of wil je voor de Team Avond al betrokken raken? Mail naar Pelle Berting: pelle.berting@greenpeace.org