Greenpeace Team Avond #2

Datum:
2 maart, 2018 - 18:00 tot 22:00 CET
Locatie:
Greenpeace loods Nieuwendammerdijk 542 1023 BX Amsterdam
Aanwezigen:
15 personen gaan

In het nieuwe jaar is er maandelijks een Greenpeace Team Avond. Greenpeace medewerkers en vrijwilligers, partners en andere actievelingen - iedereen is welkom. We nemen het beste mee van de vertrouwde vrijwilligerborrels, maar we gaan meer werken in teams en meebouwen aan de campagnes. We brainstormen en maken materialen, we doen toffe bliksemacties en we werken aan lokale campagnes en langlopende initiatieven. Voor elk wat wils.    

De avond werkt zo:

  • 18.00 / Inloop en intro. Eten kan, maar zelf meenemen. Introductie over Greenpeace voor nieuwe mensen en informatie over de teamkeuzes zijn te vinden bij de informatietafels

Tijdens de inloop op 2 maart kun je bij vrijwilliger en fotograaf Alba meedoen aan de fotoshoot voor #RenewEurope. Deel jouw boodschap aan Minister Wiebes voor schone energie in Europa!

  • 18.30 / Start. Kort welkom en kennismaking met iedereen.  

  • 18.45 / Teamwerk. Je kiest het thema of het project dat jij interessant vindt. Dan aan het werk met je team.

Teamkeuze 1: Onze stroom, overal schoon

Eind 2017 zijn we van start gegaan met Onze stroom, overal schoon. We instellingen en bedrijven om over te gaan op echt groene stroom. Het actieve netwerk groeit, de voorbereidingen vorderen. We gaan deze avond bouwen aan de verschillende teams en plannen. In 2018 zetten we samen heel Holland op groen!  Voorlopige agenda:

  • Stand van zaken

  • Teamvorming

  • Plannenmakerij

Vragen en contact: pelle [dot] berting [at] greenpeace [dot] org

Teamkeuze 2: Werken aan Neptunus

We gaan een plastic kunstwerk maken voor de statiegeld-campagne. Er zijn ontzettend veel plastic flesjes en blikjes verzameld. Deze gaan we aan het grote net van de zeegod Neptunus vastmaken. Het houten beeld van Neptunus is er al. Met het gevulde net gaat Neptunus aandacht vragen voor het invoeren van statiegeld op kleine flesjes en blikjes. Op 15 maart gaat hij naar Den Haag. Help Neptunus mee om een mooi, gevuld net mee te nemen.

Vragen en contact: sjoerd [dot] de [dot] koning [at] greenpeace [dot] org

Teamkeuze 3: Info volgt nog

  • 20.15 / Oogst. De teams delen hun opbrengsten met iedereen. 

  • 20.30 / Borrel. Tijd om na te praten. 

Ook tijdens de borrel kun je bij Alba nog op de foto voor duurzame energie in Europa. En voor wie het interessant vindt is er een korte rondleiding door onze actieloods.

  • 22.00 / Sluit.


BELANGRIJK: De Teamavond is deze keer níet op het Greenpeace kantoor op de NDSM-werf, maar op onze loods in de buurt van de Oranjewerf (het adres daarvan is Nieuwendammerdijk 542 in Amsterdam). Meld je aan, dan we sturen je per mail de exacte routebeschrijving. Mocht je ons niet kunnen vinden op de avond zelf, bel dan even met Hendrik: 06-14038245 

Non-Dutch speakers are of course more than welcome, but please realise that the sessions will be done in Dutch! But we will try to help you overcome the language barrier as much as we can by teaming you up with a buddy who can translate.