Greenpeace Team Avond

Datum:
1 februari, 2018 - 17:30 tot 21:30 CET
Locatie:
Kantoor Greenpeace Nederland NDSM-Plein 32 1033 WB Amsterdam
Soort activiteit:
Workshop
Aanwezigen:
38 personen gaan

Een nieuw jaar, een nieuwe formule: Greenpeace Team Avond

In het nieuwe jaar is er maandelijks een Greenpeace Team Avond. Greenpeace medewerkers en vrijwilligers, partners en andere actievelingen - iedereen is welkom. We nemen het beste mee van de vertrouwde vrijwilligerborrels, maar we gaan meer werken in teams en meebouwen aan de campagnes. We brainstormen en maken materialen, we doen toffe bliksemacties en we werken aan lokale campagnes en langlopende initiatieven. Voor elk wat wils.    

De avond werkt zo:

  • 18.00 / Inloop en intro. Eten kan, maar zelf meenemen. Introductie over Greenpeace voor nieuwe mensen en informatie over de teamkeuzes.
  • 18.30 / Start. Kort welkom en kennismaking met iedereen.  
  • 18.45 / Teamwerk. Je kiest het thema of het project dat jij interessant vindt. Dan aan het werk met je team.
  • 20.15 / Oogst. De teams delen hun opbrengsten met iedereen. 
  • 20.30 / Borrel. Tijd om na te praten. 
  • 21.25 / Sluit. Pont gaat om 21.30.

 

Teamkeuze 1: Onze stroom, overal schoon

Eind 2017 zijn we van start gegaan met Onze stroom, overal schoon. We instellingen en bedrijven om over te gaan op echt groene stroom. Het actieve netwerk groeit, de voorbereidingen vorderen. We gaan deze avond bouwen aan de verschillende teams en plannen. In 2018 zetten we samen heel Holland op groen! Starttijd is rond 18.30. Voorlopige agenda:

  • Stand van zaken
  • Teamvorming
  • Plannenmakerij
  • Online meedoen kan.

Vragen en contact: pelle.berting@greenpeace.org (op vakantie t/m 14 januari).

Teamkeuze 2: Clean-up (I ♥ Statiegeld)

Het voorjaar komt er weer aan: tijd voor een voorjaars clean-up! We gaan plannen maken voor een landelijke voorjaarsschoonmaak op 3 maart. Op die dag gaan groepen door heel Nederland op pad om aandacht te vragen voor het invoeren van statiegeld op kleine flesjes en blikjes. We ruimen zooi op en vragen politici eindelijk iets te doen.

Dit voorjaar kan de Tweede Kamer statiegeld kleine flesjes en blikjes invoeren. Maar supermarkten lobbyen achter de schermen tégen statiegeld. Met onze schoonmaak gaan we niet alleen de omgeving schoner maken, maar ook de supermarkten/politici uitnodigen om vóór statiegeld te gaan staan!

Vind je het leuk om een clean-up te organiseren, of zit je al in een groepje die clean-ups doet? Kom langs en help mee!

Teamkeuze 3: E-activisten

Greenpeace is altijd op zoek naar de nieuwste manieren en tactieken om milieuwinst te behalen. E-activisten gebruiken en ontwikkelen e-tools om impact te maken. Samen denken we na over hoe je effectief, legaal actie kan voeren.

Wie zoeken we? Iedereen die goed is in social media (FB, Twitter, Insta, etc.), maar ook programmeurs, techies en andere wizkids.

Deze avond gaan we weer verder met het E-team opbouwen en verwelkomen we nieuwe leden. We gaan brainstormen en plannen smeden voor de I ♥ Statiegeld–campagne. Maar vooral ook elkaar leren kennen en een groepsgevoel opbouwen.

Teamkeuze 4: Materialenworkshop voor voorlichters

Afgelopen borrel gaven een aantal voorlichters aan om meer invloed te willen hebben bij het ontwikkelen van lesmaterialen. Voor Educatie en Voorlichtingen willen we de eerste teamavond gebruiken om verder te inventariseren waar voorlichters behoefte aan hebben.