Greenpeace loopt mee voor eerlijk klimaatbeleid dat werkt!

Datum:
1 mei, 2019 - 14:00 tot 17:00 CEST
Locatie:
Museumplein Museumplein 1071 DJ Amsterdam
Aanwezigen:
6 personen gaan

Doe je mee als Greenpeace vrijwilliger op de Dag van de Arbeid? De FNV organiseert een grote mars. Met Greenpeace lopen we dan mee in het klimaatblok. Zij aan zij met al die mensen die het werk gaan verzetten in de omslag. Voor een duurzame toekomst met goede en groene banen! Hieronder lees je meer.

Aanloop

Je kunt in de aanloop natuurlijk ook helpen om zo veel mogelijk mensen mee te krijgen. Nodig ze uit via het facebook-event.

Wil je zelf om organisaties en initiatieven te gaan benaderen om mee te lopen? Of heb je ideeen om op een toffe manier zichtbaar te zijn? Mail dan: pelle.berting@greenpeace.org

 

Eerlijk klimaatbeleid werkt!

1 mei is de wereldwijde Dag van de Arbeid. Op het Museumplein in Amsterdam zetten we die dag heel werkend Nederland in het zonnetje.We vieren deze dag onze overwinningen zoals de 40-urige werkweek, vrije weekenden, ouderschapsverlof en een goed pensioen. Maar we maken ons ook op voor de grote uitdagingen die nog voor ons liggen zoals een effectief en eerlijk klimaatbeleid. Als klimaatbeweging willen we daarom ook zichtbaar en sterk aanwezig zijn op de Dag van de Arbeid. We vormen een blok met alle organisaties en initiatieven die zich inzetten voor eerlijk klimaatbeleid dat werkt.

Loop 1 mei dus met ons mee met het klimaatblok. Zij aan zij met al die mensen die het werk gaan verzetten. Voor een duurzame toekomst met goede en groene banen!

Klimaatverandering is een steeds belangrijker thema voor werkende mensen. Om de opwarming van de aarde een halt toe te roepen gaat er komende jaren veel veranderen in onze economie. Sommige banen zullen veranderen, of zelfs verdwijnen. Maar in de nieuwe, duurzame economie komen er ook heel veel nieuwe banen bij.

Wij als klimaatbeweging pleiten er op 1 mei voor dat deze omslag op een eerlijke manier plaatsvindt voor alle werknemers. Want daar is brede steun voor in Nederland. Dat betekent dat iedereen de kans krijgt om mee te doen. Dat de grootste vervuilers het meeste bijdragen. En dat we stevig investeren in de mensen die het werk hiervoor gaan verzetten. Voor een duurzame toekomst met goede en groene banen!

Heb jij de klimaatmars moeten missen? Of zin in een feestje op het Museumplein, nu (hopelijk) wél met mooi weer 😉? Kom dan op 1 mei naar Amsterdam en loop mee voor het klimaat op de Dag van de Arbeid.

Omdat de FNV zorg voor lunchpakketjes op 1 mei willen ze graag weten hoeveel mensen er komen. Daarom de vraag om je aan te melden via https://nl.surveymonkey.com/r/DvdA1mei2019

Ben je lid van de FNV dan krijg je een gratis treinkaartje.

--

Foto credits: Marianna Selina Knollema