[Doe mee] Drie redenen waarom jij mee gaat doen aan de Luchtvaart Mobilisatie!

Datum:
18 april, 2018 - 10:00 CEST tot 23 juni, 2018 - 20:00 CEST
Soort activiteit:
Evenement
Aanwezigen:
5 personen gaan

Misschien heb je het al langs zien komen: in mei start de Greenpeace campagne op luchtvaart. 

Meld je aan voor dit evenement en draag je steentje bij (klein of groot)!

Wat gaan we doen? We roepen de overheid op om de wildgroei van de luchtvaart te stoppen. Het klimaat en de omwonenden zijn de dupe van de kerosineknallers en een sjoemelende luchtvaartsector. Vakanties en luchtvaart gaan nu vaak hand-in-hand, maar eigenlijk zouden er veel betere alternatieven moeten zijn (in ieder geval binnen Europa). Daarom komen we in actie! In meerdere steden tegelijk gaan we de straat op.

Samen met lokale bewonersgroepen zetten we ons in om de groei van de luchtvaart aan banden te leggen. 

Waarom je mee gaat doen?

1. Omdat je onmisbaar bent!

In meer dan 5 steden tegelijk een demonstratie organiseren? Is dat niet een beetje veel gevraagd? Ja, het wordt groot project. Maar ik weet dat er genoeg actievelingen zijn om dit van de grond te krijgen! Alleen samen kunnen we dit voor elkaar boksen. Denk aan aankleding bedenken, logistiek, BN’ers betrekken, partners vinden, online promotie, filmpjes maken, etc.

2. Omdat de luchtvaart al ons groene werk teniet kan doen. 

De luchtvaartsector heeft een uitzonderingspositie. Ze hoeven geen belasting te betalen op vliegtickets, betalen geen accijns op kerosine... En worden niet meegenomen in het Klimaatakkoord van Parijs... Als we geen stop zetten op de groei dan gaan we klimaatverandering nooit stoppen. Alleen samen krijgen we de vliegsector weer in het gareel.

3. Omdat het super makkelijk is om mee te doen.

Meld je aan voor dit evenement en ik neem contact met je op. We zoeken dan samen uit waar je krachten het meest tot nut komen!

Je kunt ook direct contact met mij opnemen: sjoerd.de.koning@greenpeace.org / 0648511867