Bossentour @ Festival Mundial!

Datum:
16 juni, 2012 - 14:30 CEST tot 18 juni, 2012 - 01:00 CEST
Locatie:
Leijpark 1 5022 Tilburg
Aanwezigen:
8 personen gaan

 

We zoeken vrijwilligers voor de Bossen foto-activiteit op Festival Mundial!

Heb jij interesse? Lees voor meer informatie hieronder.

Op 23 mei zijn we gestart met een internationale campagne tegen het fastfoodketen KFC. Ondanks de impact op de bedreigde  Sumatraanse tijger blijft KFC papier inkopen van het Indonesische bedrijf Asia Pulp & Paper (APP). Dit bedrijf verwoest regenwouden en veengebieden en gebruikt illegaal hout. Regenwoud in de afvalbak getuigt van slechte smaak. Daarom roept Greenpeace om actie.

Des te meer mensen tegen de smakeloze praktijken van de Colonel in actie komen, des te beter. We willen tot eind juni zo veel mogelijk mensen bij de campagne betrekken en om campagnesteun vragen. Daarom touren we met een ludieke foto-activiteit langs festivals, en we doen straatactiviteiten. Dat kunnen we natuurlijk niet zonder jouw hulp.

Wat houdt de foto-activiteit in?

We creeëren een bossen-setting, waarin mensen op de foto kunnen. De setting bestaat uit een doek (bossenachtergrond) en verder kunnen mensen kiezen hoe ze op de foto gaan. Er zijn diverse attributen beschikbaar zoals een KFC kolonel outfit, KFC ketting zagen en tijger en bomenpakken. Er is één catch: men moet binnen 30 seconden de attributen hebben uitgezocht, een opstelling hebben bedacht en klaarstaan voor de foto. Het tijdselement is toegevoegd om het leuker om naar te kijken te maken

Er is altijd iemand van kantoor bij voor hulp en ondersteuning.

Wat moet ik doen?

  • Mensen betrekken bij de foto-activiteit
  • Met deelnemers en omstanders praten over de bossencampagne
  • Deelnemers en omstanders vragen te tekenen
  • Overig activiteitenwerk: opbouw, afbouw, en evt. vervoer

    Geef je op!
    Als je je opgeeft, ontvang je van tevoren een briefing.

LET OP: Mundial is een 2-daags festival. Daarom zoeken we bij voorkeur een team van 8 vrijwilligers dat het hele weekend kan helpen! Overnachten daar is mogelijk.