Bescherm de Noordpool

Datum:
23 juni, 2012 - 12:00 tot 20:00 CEST
Locatie:
Amsterdam
Aanwezigen:
13 personen gaan

Deze zomer trekken wij de grens.. in het ijs! 

Shell gaat deze zomer naar olie boren op de Noordpool. Door de extreme weersomstandigheden is er een grote kans op een olielek. Het prachtige, ongerepte natuurgebied en alle heel bijzondere dieren die daar leven zijn veel te kwetsbaar om zo’n grote ramp te overleven. 

Wij willen dus iedereen in Nederland oproepen om samen met ons de Noordpool te beschermen!

Help jij op 23 juni mee?Sluit je hieronder aan bij een activiteit in jouw stad! 

Op zaterdag 23 juni gaan we met een wereldwijde actie iedereen oproepen om samen met ons die lijn in het ijs te trekken. 

Wij willen dat heel veel mensen de petitie tekenen en laten weten dat ook zíj de Noordpool willen beschermen. Het zal niet makkelijk zijn. Invoeldrijke bedrijven met miljarden tot hun beschikking zoals Shell en overheden die hopen veel geld te verdienen zullen in de weg staan. Zij willen de Noordpool exploiteren en denken niet na over de gevolgen voor de natuur, de mensen en de dieren die daar leven. Maar als wij een wereldwijde beweging kunnen creëren die gezamelijk zeggen 'Stop, tot hier en niet verder, wij beschermen de Noordpool', dan hebben we een kans. Dan hebben we één grote, massale stem tégen die bedrijven en vóór de bescherming van de Noordpool. Dit gebied is te kwetsbaar om onbeschermd te laten.

 

Sluit je daarom aan: Stop Shell, Bescherm de Noordpool.

Je kunt je inschrijven door:

- op de stad van je keuze te klikken

- op het licht blauwe vakje naast de datum te klikken

- deze krijgt dan dezelfde kleur als jouw stad. 

- klik op bewaar inschrijvingen en je staat ingeschreven! 

- Of  laat weten in welke stad jij kunt staan, dan voeg ik die voor je toe.  

 

Tip: ga ook naar de netwerkborrel op donderdag 21 juni: https://www.greenwire.nl/acties/netwerkborrel-3 Hier krijg je belangrijke informatie over de campagne en kun je een streetskills training doen