Actieberaad Protest Luchtvaartgroei in Amsterdam

Datum:
6 juni, 2018 - 19:00 tot 22:00 CEST
Locatie:
Greenpeace NL kantoor NDSM-Plein 32 1033 WB Amsterdam
Soort activiteit:
Bijeenkomst / Vergadering
Aanwezigen:
2 personen gaan

Ben je ook helemaal klaar met de overlast en uitstoot van Schiphol? Ben je klaar om in actie te komen?

Op 6 juni is er een actieberaad om het Protest in Amsterdam voor te bereiden.

Op 23 juni gaan we in Amsterdam (en in 5 andere steden) een manifestatie houden tegen de uitwassen van de luchtvaart (klik hier voor het Facebook-event). Op deze dag gaan we met z'n allen een zo groot mogelijk 'rood sein' maken voor Schiphol, dat zelfs vanuit de lucht gezien kan worden. We organiseren een actieberaad om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij de organisatie en daardoor een succesvolle manifestatie neer te zetten. Wij nodigen jou uit om mee te denken en te doen.

Wat gaan we doen: eerst de actie in grote lijnen doorspreken en nog een aantal besluiten te maken
(Praktische logistiek/werving/rood sein/persplan/communicatiematerialen).
Daarna gaan we in werkgroepen uiteen om werk te verzetten (Rood Sein-aanpak / Poster verspreiding / borden,spandoeken maken).

Dit is onze kans om onze stem te laten horen. Er is namelijk veel te doen rondom luchtvaart. In het nieuws en in de politiek wordt de luchtvaartsector steeds kritischer bevraagd. Meerdere bewonersgroepen rondom de Nederlandse luchthavens hebben zich verenigd tot het Landelijk Bewonersberaad Luchtvaart (LBBL). En de grote milieuorganisaties zijn een manifest gestart tegen de groei van de luchtvaart. Het momentum is er nu om in Amsterdam te laten zien dat we klaar zijn met de tomeloze groei van Schiphol! 

Wij roepen iedereen op om 6 juni aan te schuiven bij het actieberaad, om mee te denken met het protest in Amsterdam op 23 juni. Greenpeace heeft haar kantoor ter beschikking gesteld om te vergaderen.

 

6 juni @ NDSM-plein 32 (aanbellen bij Greenpeace)

Programma:

19.00 Inloop

19.15 Start

19.15 - 20.15 Actie doorlopen

20.15 - 21.30 Werkgroepen

21.30 Einde