Vacature online communicatie marktplaatscampagne

De vrijwilligers van Nederland Gifvrij zoeken per direct t/m eind 2017 een

 

Online communicatie glyfosaatcampagne (vrijwilliger)

Wil jij je inzetten voor een groene en rechtvaardige wereld? Ben jij ook bezorgd over de schadelijke effecten van bestrijdingsmiddelen in Nederland? Wil jij je kennis van sociale media inzetten om met een groep vrijwilligers te werken aan een glyfosaatverbod in Nederland?

Dan ben jij de kandidaat die we zoeken.

Eind 2016 is een groep van Greenpeace vrijwilligers gestart met een eigen campagne om Nederland glyfosaatvrij te krijgen: Nederland Gifvrij. Greenpeace ondersteunt dit initiatief.
 

Verantwoordelijkheden
De campagne richt zich op Marktplaats. Wij zijn op zoek naar iemand die het leuk vindt om de online communicatie rondom de campagne mee te ontwikkelen en uit te voeren. Jij zal de facebookpagina en het twitteraccount van Nederland Gifvrij beheren. Denk aan het ontwikkelen van ijzersterke facebookberichten, beheren van reacties op tweets en het opstellen van persberichten. Je werkt samen met een bestaande groep vrijwilligers en krijgt waar nodig ondersteuning vanuit Greenpeace professionals.

Onze ideale kandidaat

  • Je bent creatief en zit boordenvol ideeën
  • Je bent in staat een idee uit te werken tot een concreet product
  • Je hebt ervaring met het (strategisch) gebruik van Facebook en Twitter
  • Je onderschrijft de doelstellingen en kernwaarden van Greenpeace
  • Je kent Greenpeace en haar campagnes
  • Kennis van filmen en video-editing is een pre.

 

Tijd en locatie
Je bent minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar t/m eind 2017.  Dit kan op flexibele basis vanuit huis of soms ook op locatie tijdens acties.


Wij bieden
Als vrijwillige online communicatie beheerder krijg je kans om bij te dragen aan een glyfosaatvrij Nederland.  Daarnaast bieden wij je de mogelijkheid om je creatief talen en vaardigheden verder te ontwikkelen. Bovendien krijg je een unieke inkijk in hoe campagnes worden opgezet en vormgegeven. Reiskosten die je maakt voor activiteiten krijg je vergoed als je 2e klas reist met OV. Ook helpen wij je graag verder als je een referentie nodig hebt voor bijvoorbeeld een nieuwe werkgever.

 

Reacties
Heb je interesse? Stuur dan voor 29 mei  je motivatie naar Liselotte Vandikkelen: liselotte [dot] vandikkelen [at] greenpeace [dot] org