Vacature: online activist (vrijwilligersfunctie)

Wil jij je inzetten voor een groene en rechtvaardige wereld? En denk jij dat een post op facebook soms net zo effectief kan zijn als het ophangen van banners aan gebouwen? Dan ben jij de kandidaat die we zoeken.

Verantwoordelijkheden
Wij zijn op zoek naar mensen die ons team van E-activisten kunnen versterken. Als E-activist ga je in een team nadenken over hoe je effectief legaal online actie kan voeren. Je werkzaamheden zullen bestaan uit: inhoud posten op Facebook of Twitter, vragen stellen op Social Media, beelden bewerken, bellen naar de klantenservice, mailtjes sturen en nog vele andere activiteiten.

Je zal bijdragen aan verschillende creatieve acties die we samen bedenken tijdens informatieve brainstormavonden op het Greenpeace-kantoor in Amsterdam. Je kunt die brainstorms eventueel ook via Skype bijwonen.  

Onze ideale kandidaat
- Je hebt in ieder geval ervaring met één social medium; Facebook, Twitter, Youtube, Instagram of LinkedIn
- Je bent initiatiefrijk en creatief
- Je onderschrijft de doelstellingen en kernwaarden van Greenpeace
- Je hebt goede communicatieve vaardigheden
- Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal

Tijd en locatie
E-activist kan je zijn op flexibele basis, je kan meedoen vanuit je luie stoel, bij ons op kantoor of soms op locatie tijdens een offline actie. Je bent in elk geval beschikbaar in de periode van 21 april t/m 21 juli.

Wij bieden
Als E-activist krijg je de kans om bij te dragen aan de campagnes van Greenpeace. Daarnaast bieden wij je de mogelijkheid om je online talenten en vaardigheden verder te ontwikkelen. Reiskosten die je maakt voor Greenpeace-activiteiten krijg je vergoed als je 2e klas reist met OV. Ook helpen wij je graag verder als je een referentie nodig hebt voor bijvoorbeeld een nieuwe werkgever.

Reacties
Heb je interesse? Stuur dan voor 15 april je motivatie naar Marleen van der Zanden: marleen.van.der.zanden@greenpeace.org