Declaratieformulier

Kosten die je maakt als actieve vrijwilliger voor Greenpeace kun je declareren. De organisatie vergoedt reiskosten en andere onkosten wanneer deze zijn gemaakt ten behoeve van vrijwilligerswerkzaamheden, bijvoorbeeld voor deelname aan acties en activiteiten, klussen in de loods, halen/brengen van materialen, volgen/geven van cursussen, bijeenkomsten of trainingen, enzovoort. Je vindt onderaan de pagina een declaratieformulier. Houd er rekening mee dat het 1 á 2 weken kan duren voordat je het gedeclareerde bedrag op je rekening krijgt teruggestort.

Reiskosten

Als milieuorganisatie willen we natuurlijk zoveel mogelijk met het openbaar vervoer reizen. Daarom vergoedt  Greenpeace in principe alleen de reiskosten van reizen die met het openbaar vervoer (2e klas) gemaakt zijn.

Stuur daarom ook altijd je reisbewijzen mee met het declaratieformulier!  

Bijvoorbeeld: 

> een foto van je trein of buskaartje

> een digitale uitdraai van de reishistorie/transactieoverzicht van je OV chipkaart

Alleen in bijzondere gevallen vergoeden wij reiskosten voor de auto, bijvoorbeeld als het onmogelijk is om met het openbaar vervoer te reizen of als je veel spullen moet vervoeren.

Let op: je hebt alleen recht op reiskostenvergoeding voor de auto wanneer de coördinator van de betreffende unit daarvoor van tevoren uitdrukkelijk toestemming heeft gegeven. De reiskostenvergoeding voor de auto is € 0,19 per gereden kilometer.

Verblijfkosten

Verblijfskosten zijn de kosten die je maakt als je een dag voor Greenpeace onderweg bent. In principe gebruik je een lunch die je zelf hebt meegenomen. Als dat niet mogelijk is, mag je de lunch declareren tot een maximum van € 7,- en avondeten tot een maximum van € 16,-. Daarnaast mag je twee consumpties per dagdeel declareren (niet alcoholisch). Indien overnachting noodzakelijk is, kun je ook de kosten van een betaalbare accommodatie, zoals bijvoorbeeld een jeugdherberg, declareren.

Materiaalkosten

Materiaalkosten zijn kosten die je maakt ten behoeve van bijvoorbeeld stands, voorlichtings- of publieksactiviteiten.

Denk aan materialen voor het vervaardigen van een spel, (gekleurd) papier, touw, etc. Maar ook kosten voor deelname aan activiteiten of standhuur vallen hieronder.

Kantoorkosten

Kantoorkosten zijn onder meer kopieerkosten en kosten voor postzegels, ordners en schrijfwaren die je nodig hebt voor Greenpeace-activiteiten.

Telefoonkosten

Als je (mobiele) telefoonkosten maakt voor Greenpeace-activiteiten, mag je die ook declareren. Hierbij gaan we uit van het ‘KPN Basis' tarief van KPN (zie www.kpn.com) voor het bellen met een vaste telefoon (€ 0,19 p/min). Voor je declaratie kun je, in plaats van een bon, een print maken van je online (gespecificeerde) telefoonrekening. Geef daarbij aan welke kosten je voor Greenpeace hebt gemaakt.

Papierloos declareren

Wil je digitaal declareren? Dat kan natuurlijk! Kies dan voor het declaratieformulier als Excel-bestand (.xls). We hebben daarnaast een scan of foto van je treinkaartjes, bonnetjes en/of een uitdraai van je ov-chipkaart nodig. Deze kun je meesturen naar info@greenwire.nl 

Wees je er altijd van bewust dat je op kosten van de donateurs op pad gaat; vermijd dus onnodige of dure bestedingen.

 

.