Single use plastics project 'In My Cup'

Een paar maanden geleden startten deze vrijwilligers van Greenpeace Griekenland hun eigen project om het gebruik van single use plastics in hun land terug te dringen. Vrijwilligers uit Athene, Thessaloniki en Heraklion brachten in kaart bij welke café's en koffiezaken je korting kreeg als je je eigen herbruikbare beker meenam. Per dag worden er in Griekenland meer dan een miljoen wergwerpbekers gebruikt voor alleen al koffie.

Van twee naar honderd

In oktober 2017 konden ze in het hele land slechts 3 plekken vinden waar je korting kreeg als je geen wegwerpbeker gebruikte.  In december maakten ze samen de plannen om een landelijk netwerk te creëren van dit soort plekken. Na een maand hadden ze 20 cafe's zover gekregen, en daarna bleek het makkelijker om café's over te halen zich aan te sluiten. Inmiddels zijn er al meer dan 100 plekken waar je met je eigen koffiebeker korting krijgt, soms € 0,10 cent, elders € 0,50 cent, en soms zelfs 30 procent van de prijs!

 

 

 

In my cup

Via deze website en onderstaande kaart is te zien bij welke café's je welke korting kunt krijgen. 

 

 

Nederland

In Nederland kun je bij de NS Kiosk en de Starbucks ook korting krijgen met je eigen beker. Wat vinden jullie, zou dit op meer plekken moeten gelden?