1.5 miljoen pinguïns ontdekt op Antarctica!

Vandaag bereikte mij het nieuws dat wetenschappers een groep van 1.5 miljoen pinguïns hebben ontdekt. De pinguïns vielen op toen onderzoekers van de Amerikaanse Stony Brook University guanovlekken (gedroogde poep) op satellietbeelden zagen. Door gebruik te maken van een drone zagen de wetenschappers dat het ging om honderdduizend adéliepinguïnpaartjes. De computer telde uiteindelijk precies 751.527 koppeltjes. Het is uniek dat wetenschappers deze poolvogels zijn tegengekomen, omdat de poolvogels leven op de afgelegen Danger Islands. Dit is een moeilijk bereikbare eilandengroep ruim duizend kilometer ten zuiden van de Falklandeilanden. Adeliepinguïns leven al ongeveer 60 jaar in dit afgelegen gebied en worden niet groter dan 60 cm. 

Het is geweldig nieuws dat er zo'n grote groep is gevonden van deze pinguïnsoort. Adeliepinguïns hebben het namelijk erg zwaar door de klimaatverandering en overbevissing. Het lijkt dus beter te gaan met de dieren dan verwacht! 

Momenteel is Greenpeace bezig met de actie: 'Protect The Antarctic'. Voor het einde van het jaar is het mogelijk dat de Zuidpoolzee een zeereservaat wordt! Wel moeten alle 25 landen, waaronder Nederland, voor de bescherming van dit prachtige gebied stemmen. Middels een aantal acties moeten we aandacht vragen voor deze unieke kans. Ook jij kan helpen! Er zijn een aantal mogelijkheden:

 

Teken de petitiehttps://secured.greenpeace.nl/actie/antarctica/

Help met het testen van de pinguïn app: https://greenwire.greenpeace.org/netherlands/nl/events/help-pingu%C3%AFn...

Help mee met het vangen van pinguïns: https://greenwire.greenpeace.org/netherlands/nl/events/pingu%C3%AFns-van...

 

Ben je benieuwd naar de adeliepinguïn die Joeri heeft gemaakt? Klik dan op de volgende link: https://greenwire.greenpeace.org/netherlands/nl/photos/kleine-pingu%C3%A...

 

Liefs,

 

Marjolein

 

Bron (nieuws en foto): NOS (https://nos.nl/artikel/2220233-verrassend-1-5-miljoen-pinguins-ontdekt-o...)