Lokale groep Utrecht

About

Lokale groep Utrecht

Welkom bij de Lokale Groep Utrecht

De Lokale Groep Utrecht is méér dan alleen de regionale vertegenwoordiging van Greenpeace Nederland. We willen problematiek op lokaal niveau aan de kaak stellen en oplossen. Vaak doen we dat alleen, maar steeds vaker ook in samenwerking met andere organisaties die dezelfde doelen nastreven. We vertalen nationale campagnes naar regionale acties, of organiseren geheel eigen acties gebasseerd op lokale onderwerpen. Denk hierbij aan het beschermen van de eeuwenoude bomen op landgoed Amelisweerd tegen de uitbreidingsplannen van snelweg A27, lokale initiatieven voor duurzame energie en stadslandbouw. Hiernaast hebben we een goede band met de andere Lokale Groepen in het land, waarmee we ervaring en menskracht uitwisselen.

Op deze foto hangt een protestvlag aan de Domtoren: "Help ons klimaat niet naar de kolen"

We willen:

 • Verbinden – samen met de inwoners van de regio en andere belangstellenden maken we een netwerk waar we elkaar versterken en doelen haalbaar maken
 • Problemen oplossen – die wij zelf constateren of die onder onze aandacht worden gebracht
 • Greenpeace actief in de regio laten zien – zo kunnen we de campagnes goed overbrengen
 • Bewustwording creëren –  we willen mensen, burgers en lokale politiek, doordringen van het belang van een duurzaam Utrecht
 • Goede initiatieven belonen – duurzame initiatieven, groene ideeën, biologisch verantwoorde ontwikkelingen en nog veel meer.

Tijdens de kerstmarkt afgelopen december hebben onze vrijwilligers een heleboel petities opgehaald in het kader van onze Bescherm de Noordpool-campagne. Maar daarnaast hebben we veel mensen gesproken, ijsbeerknuffels uitgedeeld aan kinderen en een heleboel lol gehad.

Dat doen we volgens onze kernwaarden:

 • Liefde voor onze blauwgroene planeet: dit is de motivatie voor al ons handelen!
 • Geweldloos: we gebruiken nooit geweld, in de meest brede zin van het woord. Hier hebben we ook speciale trainingen voor.
 • Open en vasthoudend: iedereen kan zien wat wij doen en dat we niet opgeven.
 • Samenwerkend: met iedereen samenwerken aan een gezamenlijke doelstelling.
 • Eerlijke duurzaamheid: iedereen heeft evenveel recht op een schoon en gezond milieu: wij zetten ons in voor een duurzame én eerlijke wereld.
 • Onafhankelijkheid. Wij zijn politiek en religieus onafhankelijk en accepteren geen giften van bedrijven of subsidies van de overheid.

Kom jij uit onze regio en wil je meewerken met de Lokale Groep Utrecht? Meld je dan aan op Greenwire en sluit je aan bij onze groep.

- Ben je nieuwsgierig, maar weet je nog niet zo goed wat je graag wil of kan, kom dan langs op een van onze informele meetings of bij een vergadering. Dan vertellen we je alles over wat we jou kunnen bieden en bekijken we samen waar je interesses liggen. Nieuwe meetings en vergaderingen komen in het tabblad Activiteiten te staan.

- Wil je graag meehelpen met het uitvoeren of organiseren van activiteiten? Kijk dan in het tabblad Activiteiten of je ergens bij kan aansluiten. Tot de zomer hebben we enkele leuke activiteiten gepland. In onze agenda kun je tevens zien welke andere activiteiten er aan komen, ook als daar nog geen Greenwire-event van bestaat. Zo weet je vooruit of er voor jou iets interessants bij zit! Agenda: https://greenwire.greenpeace.org/netherlands/nl/node/24618

Daarnaast laten we zien wat we doen op onze Facebook Like pagina: https://www.facebook.com/greenpeaceutrecht

Find this group on social media
Group Type
Local Group

Upcoming Events

There are no upcoming events for this group.

See More Events