Lokale Groep Rotterdam

About

Lokale Groep Rotterdam

Welkom bij de Lokale Groep Rotterdam

De Lokale Groep Rotterdam wil zich in de regio laten zien door aanwezig te zijn bij diverse activiteiten, evenementen, bijeenkomsten en wat er verder op ons pad komt. We willen problematiek op lokaal niveau aan de kaak stellen en oplossen, in samenwerking met organisaties die dezelfde doelen nastreven

Uiteraard werken we heel nauw samen met Greenpeace Nederland en de overige Lokale Groepen in het land. Daarnaast zetten we ons in voor de internationale campagnes, hierin speelt onze grote havenstad met enige regelmaat een grote rol.


Hier zie je een actie uit mei 1980 van de eerste Rainbow Warrior. In de Rotterdamse Waalhaven blokkeerde het schip drie dagen lang twee schepen die gif, afkomstig van Bayer, in de Noordzee wilden dumpen.

 

We willen:

 • Verbinden – samen met de inwoners van de regio en andere belangstellenden maken we een netwerk waar we elkaar versterken en doelen haalbaar maken
 • Problemen oplossen - die wij zelf constateren of die onder onze aandacht worden gebracht
 • Greenpeace actief in de regio laten zien – zo kunnen we de campagnes goed overbrengen
 • Bewustwording creëren -  we willen mensen doordringen van het belang van een duurzaam Rotterdam
 • Goede initiatieven belonen – duurzame initiatieven, groene ideeën, biologisch verantwoorde ontwikkelingen en nog veel meer.


Hier zie je Elkie, die net als vele anderen over de hele wereld, op 4 september 2014 #OnTop of Rotterdam was, to #SaveTheArctic. Een Global Day of Action om aandacht te vragen voor de bedreigde Noordpool.

Dat doen we volgens onze kernwaarden:

 • Liefde voor onze blauwgroene planeet. Dit is de motivatie voor al ons handelen!
 • Geweldloos. We gebruiken nooit geweld, in de meest brede zin van het woord.
 • Open en vasthoudend. Iedereen kan zien wat wij doen en dat we niet opgeven.
 • Samenwerkend. Met iedereen samenwerken aan een gezamenlijke doelstelling.
 • Eerlijke duurzaamheid (equitable sustainability). Iedereen heeft evenveel recht op een schoon en gezond milieu: wij zetten ons in voor een duurzame én eerlijke wereld.
 • Onafhankelijkheid. Wij zijn politiek en religieus onafhankelijk en accepteren geen giften van bedrijven of subsidies van de overheid.

Kom jij uit onze regio en wil je meewerken met de Lokale Groep Rotterdam? Meld je dan aan op Greenwire en sluit je aan bij onze groep.
We vergaderen regelmatig (ook online) en we zijn met diverse activiteiten in de regio te vinden. Daarnaast laten we zien wat we doen op onze Facebook LIKE pagina https://www.facebook.com/GreenpeaceRotterdam

 


Wij staan op diverse markten, festivals en evenementen met onze stands. Voor alle campagnes die op dat moment actueel zijn gaan we in gesprek met bezoekers en publiek. Hier zie je onze stand voor de Bijencampagne op het bevrijdingsfestival 2014. In het Park onder de Euromast maakten we met de bezoekers kaarsjes van biologische Bijenwas. Ook konden kinderen gschminkt worden.

https://www.youtube.com/watch?v=5YY52I4bk6o


In het filmpje zie je een activiteit van 20 april 2013 waar we ook al aandacht vroegen voor de bedreigingen rond de Noordpool. We maakten een groot hart en lieten daarmee zien dat we ook in Rotterdam van de Noordpool houden.

 

Wilco Koster, Tasco Alblas en Naomi Vasquez zijn de coördinatoren van de Lokale Groep Rotterdam. Wil je meer weten over de Lokale Groep, een keertje meekijken, of helpen? Neem gerust contact op!

Mission
Lokale groep van vrijwilligers uit de regio Rotterdam
Find this group on social media
Group Type
Local Group

Upcoming Events

There are no upcoming events for this group.

See More Events